Boekenplank:
Kies

Boeken van Grebe & Träff

Het schrijversduo Grebe & Träff bestaat uit de zussen Camilla Grebe en Åsa Träff.

Meer over Grebe & Träff

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Zweden


Siri Bergman

  1. Vredig - Någon sorts frid
  2. Bitterder dan de dood - Bittrare än döden
  3. Voor je stierf - Innan du dog

gedetailleerd overzicht

Siri BergmanVredig
Siri Bergman is een 34-jarige psychologe die een eigen praktijk runt in hartje Stockholm. Na de dood van haar man, die tijdens een duikongeluk is gestorven, woont ze alleen in een huisje in een verlaten gebied ten oosten van Stockholm. Siri probeert zichzelf ervan te overtuigen dat ze over het verlies van haar man heen is, maar haar verleden blijft haar achtervolgen. Ook al gaat ze elke avond naar bed met alle lichten aan - en drinkt ze van tevoren vaak meerdere glazen wijn - ze is niet in staat het gevoel van zich af te schudden dat iemand haar in het midden van de nacht begluurt.

Wanneer het levenloze lichaam van Sara, een jonge borderlinepatiënt met een tragische geschiedenis vol drugs en seksueel misbruik, in het meer bij Siri's huis wordt gevonden, verandert haar leven permanent. Het idee dat iets of iemand haar begluurt wordt steeds sterker en mondt uit in een reeks bizarre gebeurtenissen die erop gericht zijn Siri te doen verongelukken.
Schrijver: Grebe & Träff
Oorspronkelijke titel: Någon sorts frid
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044615234
Uitgever: Prometheus
Bitterder dan de dood
Op een regenachtige herfstdag is de vijfjarige Tilde er getuige van hoe een onbekende man haar moeder doodschopt. Verstopt onder de eettafel is ze toeschouwer van een gewelddadige moord.

Aan de andere kant van de stad starten de therapeuten Siri en Aina een nieuwe zelfhulpgroep: voor vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Tijdens een aantal bijeenkomsten delen de vrouwen hun verhalen over onmogelijke liefdes, geweld en vernedering met elkaar. De verhalen portretteren de donkere kant van de liefde.

Tegelijkertijd komt Siri voor een keuze te staan: kan ze weer in de liefde vertrouwen? Dezelfde liefde die haar en de andere vrouwen heeft verraden? Langzaamaan bouwt de spanning zich tijdens de sessies op, en er worden verbanden zichtbaar tussen de vrouwen, Siri en de moord op Tildes moeder. De zoektocht naar boetedoening en herstel leidt uiteindelijk tot de jacht op de moordenaar.
Schrijver: Grebe & Träff
Oorspronkelijke titel: Bittrare än döden
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044618310
Uitgever: Prometheus
Voor je stierf
Therapeute Siri Bergman is net moeder geworden. Na een aantal turbulente jaren heeft ze haar leven eindelijk op orde en durft ze weer in de toekomst te geloven. Wanneer ze echter op een dag een doos met papieren doorneemt die van Stefan zijn geweest, haar voormalige man die zelfmoord heeft gepleegd, stuit ze op een onwaarschijnlijk verband tussen zijn dood en een onopgehelderde moord bij het Karlaplan in Stockholm.

Hoewel Siri dacht dat ze over Stefans dood heen was, kan ze de gedachte niet loslaten dat hij iets te maken had met de moord. Ze gaat de zaak op eigen houtje onderzoeken. Terwijl ze het verleden in wordt gezogen, dreigt haar eigen leven in elkaar te storten. Ze verliest steeds meer de grip op haar bestaan en verandert ten slotte van jager in prooi.
Schrijver: Grebe & Träff
Oorspronkelijke titel: Innan du dog
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044623796
Ebook: 9789044624182
Uitgever: Prometheus