Boekenplank:
Kies

Boeken van Sophie Green

Sophie Green is naast schrijfster ook uitgever. Ze is een enthousiast liefhebber van countrymuziek en heeft hierover een Blog genaamd Jolene.

Meer over Sophie Green

Genre: Roman

Geboorteland: Australië


Overzicht

  • De leesclub aan het einde van de wereld - The inaugural meeting of the Fairvale Ladies Book Club
  • De tuinclub van Sunshine Beach - Weekends with the Sunshine Gardening Society
  • De yogaclub van Orange Blossom House - Thursdays at Orange Blossom House
  • De zwemclub van Shelly Bay - The Shelly Bay Ladies Swimming Circle
  • Het koor van Bellbird River - The Bellbird River Country Choir

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe leesclub aan het einde van de wereld

In de Australische outback wordt het leven beheerst door twee seizoenen: de maanden waarin het regent en de maanden waarin de droogte heerst. Het bestaan op de uitgestrekte boerderijen is hard, en geïsoleerd. Het is 1978, en er bestaan nog geen mobiele telefoons of internet. De bewoners van deze weidse maar onverzoenlijke wereld zijn op zichzelf aangewezen.

Sybil ziet hoe haar schoondochter Kate worstelt met de eenzaamheid, en samen met haar oudste vriendin Rita smeedt ze een plan: een leesclub. De Amerikaanse Della, die op een naburige boerderij werkt, en Sallyanne, die in het stadje 'verderop' - ruim een uur rijden - woont, maken de groep compleet.

Twee keer per jaar overbruggen vijf vrouwen de immense afstanden die hen scheiden om samen een boek te bespreken - en daarmee ontstaan vriendschappen die hun levens zullen veranderen.

Schrijver: Sophie Green
Oorspronkelijke titel: The inaugural meeting of the Fairvale Ladies Book Club
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026144912
Ebook: 9789026144929
Uitgever: De Fontein
De tuinclub van Sunshine Beach

Noosa Heads, 1987. Vier vrouwen - de pas gescheiden Cynthia, haar voormalige beste vriendin Lorraine, de jonge weduwe Elizabeth en de ietwat verloren Kathy - leren elkaar kennen dankzij de tuinclub van Sunshine Beach.

Tussen het uittrekken van onkruid en het planten van inheemse gewassen door, leren de vrouwen van elkaar dat sommige wortels diep gaan en andere ondiep; dat een zaadje soms jarenlang kan blijven liggen voor het opeens opbloeit; en dat je met genoeg liefdevolle verzorging de meest verwaarloosde tuinen, levens en vriendschappen weer tot bloei kunt brengen...

Schrijver: Sophie Green
Oorspronkelijke titel: Weekends with the Sunshine Gardening Society
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026173370
Ebook: 9789026173387
Uitgever: De Fontein
De yogaclub van Orange Blossom House

Queensland, Australië, 1993. Grace Maud is 74 en voelt elk jaar in haar botten. Patricia heeft haar dromen van reizen en avontuur achter zich gelaten om voor haar ouders te zorgen. Voor Dorothy is elke dag een gevecht: om haar café draaiende te houden, en om niet toe te geven aan de wanhoop dat zij en haar man misschien nooit een kind zullen krijgen.

Drie vrouwen die zoeken naar iets om hun leven meer inhoud te geven vinden elkaar in het plaatselijke buurtcentrum, waar nieuwkomer Sandrine met yogalessen is gestart. Samen zullen deze vrouwen ontdekken dat het leven nog veel meer voor hen in petto heeft dan ze dachten...

Schrijver: Sophie Green
Oorspronkelijke titel: Thursdays at Orange Blossom House
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026159497
Ebook: 9789026159503
Uitgever: De Fontein
De zwemclub van Shelly Bay

Echte vriendschap is een sprong in het diepe...

Australië, 1982. In een slaperig stadje aan de kust neemt Theresa zich voor om elke ochtend bij zonsopgang te gaan zwemmen in Shelly Bay. Weduwe Marie zwemt al haar hele leven vanaf hetzelfde strand. De 25-jarige Leanne zoekt ontspanning van haar werk als verpleegster - want hulp bieden is een stuk makkelijker dan hulp vragen. Elaine is net verhuisd vanuit Engeland en heeft in Australië geen andere vrienden gevonden dan de fles.

Deze vier vrouwen ontmoeten elkaar bij toeval op het strand van Shelly Bay, en vormen een zwemclub. Daarmee ontstaat een vriendschap die hun levens verandert.

Schrijver: Sophie Green
Oorspronkelijke titel: The Shelly Bay Ladies Swimming Circle
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026151262
Ebook: 9789026151279
Uitgever: De Fontein
Het koor van Bellbird River

Bellbird River, 1998. Alleenstaande moeder Alex hoopt dat een nieuwe start in Bellbird haar en haar dochter weer dichter bij elkaar zal brengen. De grande dame van Bellbird, Victoria, en haar nicht Gabrielle bevinden zich op een kruispunt in hun levens. Lokale bakker Janine en nieuwkomer Debbie worstelen beiden met de gevolgen van een pijnlijk verleden.

Deze vijf vrouwen treffen elkaar in het kloppend hart van het dorp: het koor van Bellbird River. Samen vinden ze de moed om het verleden achter zich te laten. En samen ontdekken ze dat echte vriendschap veel dichterbij te vinden is dan ze ooit hadden gedacht.

Schrijver: Sophie Green
Oorspronkelijke titel: The Bellbird River Country Choir
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026165368
Ebook: 9789026165375
Uitgever: De Fontein