Boekenplank:
Kies

Boeken van Sophie Green

Sophie Green is naast schrijfster ook uitgever. Ze is een enthousiast liefhebber van countrymuziek en heeft hierover een Blog genaamd Jolene.

Meer over Sophie Green

Genre: Roman

Australië


Overzicht

  • De leesclub aan het einde van de wereld - The inaugural meeting of the Fairvale Ladies Book Club
  • De zwemclub van Shelly Bay - The Shelly Bay Ladies Swimming Circle

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe leesclub aan het einde van de wereld

In de Australische outback wordt het leven beheerst door twee seizoenen: de maanden waarin het regent en de maanden waarin de droogte heerst. Het bestaan op de uitgestrekte boerderijen is hard, en geïsoleerd. Het is 1978, en er bestaan nog geen mobiele telefoons of internet. De bewoners van deze weidse maar onverzoenlijke wereld zijn op zichzelf aangewezen.

Sybil ziet hoe haar schoondochter Kate worstelt met de eenzaamheid, en samen met haar oudste vriendin Rita smeedt ze een plan: een leesclub. De Amerikaanse Della, die op een naburige boerderij werkt, en Sallyanne, die in het stadje 'verderop' - ruim een uur rijden - woont, maken de groep compleet.

Twee keer per jaar overbruggen vijf vrouwen de immense afstanden die hen scheiden om samen een boek te bespreken - en daarmee ontstaan vriendschappen die hun levens zullen veranderen.

Schrijver: Sophie Green
Oorspronkelijke titel: The inaugural meeting of the Fairvale Ladies Book Club
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026144912
Ebook: 9789026144929
Uitgever: De Fontein
De zwemclub van Shelly Bay

Echte vriendschap is een sprong in het diepe...

Australië, 1982. In een slaperig stadje aan de kust neemt Theresa zich voor om elke ochtend bij zonsopgang te gaan zwemmen in Shelly Bay. Weduwe Marie zwemt al haar hele leven vanaf hetzelfde strand. De 25-jarige Leanne zoekt ontspanning van haar werk als verpleegster - want hulp bieden is een stuk makkelijker dan hulp vragen. Elaine is net verhuisd vanuit Engeland en heeft in Australië geen andere vrienden gevonden dan de fles.

Deze vier vrouwen ontmoeten elkaar bij toeval op het strand van Shelly Bay, en vormen een zwemclub. Daarmee ontstaat een vriendschap die hun levens verandert.

Schrijver: Sophie Green
Oorspronkelijke titel: The Shelly Bay Ladies Swimming Circle
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026151262
Ebook: 9789026151279
Uitgever: De Fontein