Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Benoîte Groult & Flora Groult

Boeken van Benoîte Groult & Flora Groult


Overzicht

  • Anne en Isabelle - Il était deux fois...
  • Liefde tegen liefde - Le féminin pluriel

Non-Fictie

  • Dagboek voor vier handen - Journal à quatre mains

gedetailleerd overzicht

OverzichtAnne en Isabelle
Anne en Isabelle, eens twee onafscheidelijke schoolvriendinnen, komen elkaar na twintig jaar weer tegen. Hoewel Anne, als vrijgevochten journaliste, en Isabelle, als welgestelde echtgenote, een zeer verschillend bestaan hebben opgebouwd, hervinden ze de innige vriendschap van hun jeugd. In alle intimiteit delen zij hun gevoelens over ouder worden, hun kinderen, de waarde van het huwelijk en hoe zij omgaan met trouw en ontrouw. Anne en Isabelle is een ontroerende roman over twee eigenzinnige vrouwen die hun leven overdenken.
Schrijver: Benoîte Groult & Flora Groult
Oorspronkelijke titel: Il était deux fois...
Eerste uitgave: 1968
ISBN/EAN: 978-90-6974-961-7
Uitgever: Arena
Liefde tegen liefde
Marianne is zes jaar lang gelukkig getrouwd met Jean. Juliette, Jeans jeugdliefde, is als beider vriendin getuige van hun geluk. Als de oude liefde tussen Jean en Juliette alsnog oplaait en uitgroeit tot een liefdesverhouding, proberen ze gedrieën de weg te vinden naar een nieuw evenwicht. Beide vrouwen houden een dagboek bij, waarin ze verslag doen van dit proces. De zusters Benoîte en Flora Groult schreven samen deze intense liefdesroman. Benoîte schreef als Marianne de oneven hoofdstukken, Flora als Juliette de even hoofdstukken. Wars van moralisme en in zinderend proza brengen ze deze bijzondere driehoeksverhouding tot leven.
Schrijver: Benoîte Groult & Flora Groult
Oorspronkelijke titel: Le féminin pluriel
Eerste uitgave: 1965
ISBN/EAN: 978-90-6305-366-6
Uitgever: Archipel

Non-FictieDagboek voor vier handen
Op 6 mei 1940 besluiten Benoîte en Flora Groult, twintig en vijftien jaar oud, een dagboek bij te houden. Hun dagelijkse belevenissen, hun romantische ontmoetingen en hun naïeve kijk op het leven vormen een schril contrast met de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Dagboek voor vier handen is een intiem, openhartig verslag van twee zussen die ook elkaars beste vriendinnen zijn.
Schrijver: Benoîte Groult & Flora Groult
Oorspronkelijke titel: Journal à quatre mains
Eerste uitgave: 1962
ISBN/EAN: 978-90-8990-036-4
Uitgever: Arena