Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Florence van de Haar

Boeken van Florence van de Haar

Florence van de Haar is allround kunstenaar, schrijver, gastcolumnist bij De Volkskrant en afgestudeerd actrice met een diploma in Cultural Heritage. Naast haar schrijfwerk werkt ze freelance in de kunst- en cultuursector.

Meer over Florence van de Haar

Genres: Non-Fictie, Roman

Geboren: 1993

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Mooier als ik lach

Non-Fictie

  • Kaliber
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtMooier als ik lach

Steffie is bijna dertig en heeft het allemaal: leuke vrienden, een baan bij een modetijdschrift waar je op feestjes wat over kunt vertellen en een etage in Amsterdam bij haar vriendin Vivian. Maar kennen die vrienden haar wel echt? En waar waren ze toen zij hen de afgelopen jaren zo hard nodig had?

Op haar werk is ze eigenlijk wel toe aan wat meer diepgang, en o ja, Vivian en haar vriend gaan samenwonen. Dus of Steffie het liefst zo snel mogelijk iets nieuws wil zoeken.

Als Steffie met een groot artikel een slag kan maken op haar werk, moet ze zich openstellen voor nieuwe mensen en gaan daten. Maar voor zij anderen weer kan toelaten, moet ze de confrontatie aangaan met datgene wat ze heel diep heeft weggestopt.

Schrijver: Florence van de Haar
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789400516601
Ebook: 9789044936391
Uitgever: Bruna

Non-FictieKaliber

Vrouwen, vier jezelf! Vier je verleden, je verdriet, je verhalen. Vier je energie, je schoonheid, je vrouw-zijn. En vooral: vier het zoals jij het wil.

Kaliber staat voor een nieuwe generatie twintigers met lef. Ze strijden zonder schaamte tegen onrecht en onbegrip en durven hun kwetsbaarheid om te zetten in kracht. Niet om te imponeren, maar om te inspireren. In dit boek vertellen twintig bevlogen twintigers over hun idealen, ambities en hoe zij, ieder op unieke wijze, vorm geven aan hun activisme, feminisme en creatief makerschap. Niet pleasing en soms confronterend.

Florence van de Haar verwerkte de interviews in twintig persoonlijke en unieke verhalen en Ruby Cruden maakte van iedere vrouw intieme, analoge foto’s waarin zelf-viering centraal staat. Dit boek werd door uitsluitend twintigers tot stand gebracht.

Schrijver: Florence van de Haar
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789083063614
Uitgever: Rose Stories