Boekenplank:
Kies

Boeken van Chris Hadfield

Chris Hadfield is een gepensioneerd astronaut, ingenieur en gevechtspiloot.

Meer over Chris Hadfield

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1959

Geboorteland: Canada

Website: Chris Hadfield


Overzicht

  • De Apollomoorden - The Apollo murders

Non-Fictie

  • Handboek van een astronaut: hoe te leven op aarde - An astronaut's guide to life on earth

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Apollomoorden

1973. NASA staat op het punt om Apollo 18 te lanceren. Hoewel de missie werd aangekondigd als een wetenschappelijke missie, weet vluchtleider Kazimieras 'Kaz' Zemeckis dat er een duisterder doel is. De inlichtingendienst heeft namelijk een geheim Sovjet-ruimtestation ontdekt dat Amerika bespioneert, en Apollo 18 is de enige kans om de Russen te stoppen.

Maar wanneer Kaz en zijn NASA-team zich haasten om hun Russische rivalen een stap voor te blijven, onthult een dodelijk ongeval dat niet alle betrokkenen zijn wie ze beweerden te zijn. Het Witte Huis en het Kremlin kunnen alleen maar toekijken hoe hun astronauten op het maanoppervlak met elkaar in botsing komen, ver buiten het bereik van de wet of van de mogelijkheid tot redding.

Schrijver: Chris Hadfield
Oorspronkelijke titel: The Apollo murders
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044363784
Ebook: 9789044363791
Uitgever: The House of Books

Non-FictieHandboek van een astronaut: hoe te leven op aarde

Een menselijke kijk in een onbereikbare wereld. Het heelal is meedogenloos en wreed. Maar het leven op aarde is ook geen peulenschil. Chris Hadfield maakt op verfrissende en oprechte manier duidelijk hoe op beide plekken optimaal te gedijen.

In zijn bestseller Handboek van een astronaut geeft Chris Hadfield de lezer een inkijkje in zijn jaren van training en ruimtevluchten om te laten zien hoe het onmogelijke mogelijk gemaakt kan worden. Aan de hand van vermakelijke verhalen en zijn levendige en verfrissende opvattingen leer je denken als een astronaut, en zal je manier van kijken naar het leven op aarde - in het bijzonder je eigen leven - compleet veranderen.

Chris Hadfield heeft tientallen jaren getraind om astronaut te worden en heeft bijna 4.000 uur in de ruimte op zijn naam staan. Gedurende die tijd is hij onder andere in een ruimtestation binnengekomen met behulp van een Zwitsers zakmes en werd hij tijdelijk verblind toen hij zich vastklampte aan een vliegend ruimteschip. En als piloot heeft hij, terwijl hij een vliegtuig bestuurde, een levende slang overboord gegooid.

Als commandant van het International Space Station bracht Chris Hadfield de wereld in vervoering met niet alleen zijn schitterende foto’s en commentaren vanuit de ruimte, maar ook met een onnavolgbare uitvoering van Space Oddity van David Bowie. Nu biedt hij lezers, in zijn eerste boek, buitengewone verhalen over zijn leven als astronaut en geeft hij aanknopingspunten om het onmogelijke werkelijkheid te laten worden.

Schrijver: Chris Hadfield
Oorspronkelijke titel: An astronaut's guide to life on earth
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045211237
Ebook: 9789045211145
Uitgever: Xander