Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Gabriella Håkansson

Boeken van Gabriella Håkansson

Gabriella Håkansson bereikte na haar debuut in 1997 snel een cultstatus. Ze wordt beschouwd als een van de origineelste stemmen van de hedendaagse Zweedse fictie. Hakansson schrijft voor verschillende tijdschriften en is literatuurcriticus van het grootste dagblad van Zweden.

Meer over Gabriella Håkansson

Genre: Roman

Geboren: 1968


Overzicht

De geheime kamer

Londen, begin negentiende eeuw. William Aldermann erft op vierjarige leeftijd De Tempel, het doolhofachtige herenhuis van zijn steenrijke vader. Hij groeit daar op in eenzaamheid, omringd door voogden, bedienden en een imposante verzameling antiquiteiten. Het vermoeden dat ergens in het huis een geheime kamer bestaat, domineert zijn gedachten. In die kamer zouden de omstreden ideeën van zijn vader over het mysterieuze genootschap Dilettanti verborgen liggen.

Williams zoektocht naar deze geheimen brengt hem naar het Europese vasteland. Ver van huis en ver van wat hij kent, wordt hij gedwongen de grote levensvragen te beantwoorden. Want waar staat William nu zelf voor? En gelooft hij wel in de mysterieuze idealen van zijn overleden vader?

Schrijver: Gabriella Håkansson
Oorspronkelijke titel: Aldermanns arvinge
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789401601276
Uitgever: Xander