Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Lotte Hammer & Sören Hammer

Boeken van Lotte Hammer & Sören Hammer

De Deense Lotte en Søren Hammer zijn broer en zus. Zij leest in haar vrije tijd het liefst Henning Mankell, hij houdt van Sjöwall en Wahlöö. Het duurde zes jaar voordat uitgeverij Gyldendal besloot hun debuut Misbruik uit te geven – met overdonderend succes.

Meer over Lotte Hammer & Sören Hammer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Lotte Hammer & Sören Hammer


Konrad Simonsen

  1. Misbruik - Svinehunde
  2. Wraak - Alting har sin pris
  3. Verraad - Ensomme hjerters klub
  4. Geweld - Pigen i satans mose

gedetailleerd overzicht

Konrad SimonsenMisbruik
Op een maandagmorgen wordt het moordzakenteam van hoofdinspecteur Konrad Simonsen naar een lagere school in een voorstad van Kopenhagen geroepen. In de gymzaal hangen de lijken van vijf naakte, op sadistische wijze toegetakelde mannen. Hun handen en geslachtsdelen zijn verwijderd, hun gezichten onherkenbaar verminkt. Het heeft alle schijn van een openbare terechtstelling.

Aanvankelijk lopen alle sporen dood, totdat de daders zich anoniem via internet melden: de vijf mannen waren pedofielen, en ze zijn niet zozeer vermoord als wel gestraft voor hun misdaden - en nieuwe executies zullen volgen.

Daarop spoelt een golf van sympathie met de daders door het land, gevoed door de gretige sensatiepers. Het politieteam van Simonsen staat voor een onmogelijke taak: terwijl de hele Deense samenleving zich tegen hen lijkt te keren, moeten zij de moordenaars vinden.
Schrijver: Lotte Hammer & Sören Hammer
Oorspronkelijke titel: Svinehunde
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022998854
Ebook: 9789044964387
Uitgever: Bruna
Wraak
Hoofdinspecteur Konrad Simonsen van de politie in Kopenhagen wordt naar een plaats delict in Groenland gestuurd. Daar is het lijk van een jonge Deense vrouw gevonden, Maryann Nygård.

De leeftijd en het uiterlijk van het slachtoffer en de modus operandi van de moordenaar roepen bij Simonsen de huiveringwekkende herinneringen op aan een andere moordzaak waar hij tien jaar geleden bij betrokken was. De toenmalige hoofdverdachte beweerde onschuldig te zijn en pleegde kort na zijn veroordeling zelfmoord. Heeft Simonsen een onschuldig man de dood in gejaagd?

Zijn team duikt in alle recente onopgeloste dossiers waarin jonge vrouwen met een vergelijkbaar uiterlijk als vermist werden opgegeven. Wat ze op het punt staan te ontdekken is zo schokkend dat ze, naarmate hun onderzoek vordert, steeds minutieuzer in de gaten worden gehouden door de werknemers van de Deense premier zelf. Dit weerhoudt junior-inspecteur Pauline Berg er echter niet van om deze zaak in haar eentje te willen oplossen. Met alle gevolgen van dien...
Schrijver: Lotte Hammer & Sören Hammer
Oorspronkelijke titel: Alting har sin pris
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022999240
Ebook: 9789044960303
Uitgever: Bruna
Verraad

Nadat hij is hersteld van een zware hartaanval keert hoofdinspecteur Konrad Simonsen terug naar de afdeling Moordzaken van de politie in Kopenhagen. Vanwege zijn nog wat broze gezondheid krijgt hij een zaak met lage prioriteit toegewezen: de dood van een postbode, die in eerste instantie werd afgedaan als een ongeval. De man blijkt echter te zijn vermoord.

Als Simonsen in het leven van de postbode graaft, ontdekt hij dat de man aan het eind van de jaren zestig betrokken was bij de verdwijning van een jong meisje. De gebeurtenis liet diepe sporen na in zijn leven en leidde ertoe dat hij zich bekeerde tot het katholicisme. Wat de zaak problematiseert, is de geheimhoudingsplicht van de pastoor, die meer weet dan hij mag loslaten.

 Ook Simonsens collega Pauline Berg is weer terug op de afdeling, na haar ontvoering een jaar daarvoor. Ze onderzoekt een schietpartij op een school in Kopenhagen. En dan blijken enkele slachtoffers opeens in relatie te staan tot de vermoorde postbode...

Schrijver: Lotte Hammer & Sören Hammer
Oorspronkelijke titel: Ensomme hjerters klub
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022999257
Ebook: 9789044965605
Uitgever: Bruna
Geweld
Op een groot landgoed buiten Kopenhagen wordt in een meer met de bijnaam 'het Duivelsveen' het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Niemand mist haar, niemand zoekt haar en het lichaam ligt er al een jaar. Het blijkt te gaan om de zestienjarige Nigeriaanse Jessica en de plaatselijke politie staat voor de zware taak om te achterhalen wat er met het meisje is gebeurd.

Na een ongelukkig voorval met de media wordt de lokale politie van de zaak gehaald. Konrad Simonsen en zijn team van de politie te Kopenhagen worden verzocht uit te vinden door wie en waarom Jessica is vermoord. Al snel realiseren ze zich dat het dode meisje de sleutel is tot de duistere wereld van mensensmokkel, prostitutie en geweld. Een wereld waarin alles een prijs heeft en fouten niet worden vergeten.
Schrijver: Lotte Hammer & Sören Hammer
Oorspronkelijke titel: Pigen i satans mose
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789400502338
Ebook: 9789044969351
Uitgever: Bruna