Boekenplank:
Kies

Boeken van Hika Harada

Meer over Hika Harada

Genre: Roman

Geboorteland: Japan


Overzicht

  • Boeken, thee & troost - Furuhon shokudo
  • Sparen voor geluk - Sanzen-en no tsukaikata

gedetailleerd overzicht

OverzichtBoeken, thee & troost

Takashima, een boekwinkeltje, ligt in een bijzondere wijk in Tokio met universiteiten, uitgevers, bibliotheken, cafés en restaurants, en ook veel tweedehandsboekwinkels. Een jaar was de boekhandel gesloten na de dood van de eigenaar Jiro. Zijn zus Sango is naar Tokio verhuisd om de winkel te runnen, al heeft ze geen ervaring. Maar gelukkig krijgt ze hulp van haar buren en van haar nicht, Mikiki.

Mikiki ziet direct dat Sango niet over een koopmansgeest beschikt: ze gaf een klant gratis thee en sushi. Mikiki besluit Sango te helpen en de diverse klanten van boekenadvies te voorzien. Al snel ontdekt ze dat ze de unieke gave heeft hét perfecte boek aan te raden. Maar is dit wat ze werkelijk wil in het leven?

Ondertussen heeft Sango zo haar eigen problemen: kiest ze voor de liefde of voor de boekhandel?

Schrijver: Hika Harada
Oorspronkelijke titel: Furuhon shokudo
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026362415
Ebook: 9789026362422
Uitgever: Ambo | Anthos
Sparen voor geluk

Hoeveel is er nodig om een gelukkig mens te worden?

‘Hoe je drieduizend yen besteedt is bepalend voor je leven.’ Dat kreeg Miho Mikuriya vroeger van haar grootmoeder te horen. Nu is ze vierentwintig en financieel onafhankelijk. Wanneer een van haar collega’s door ziekte thuis komt te zitten en Miho’s vriendje blijkt te verwachten dat ze na hun bruiloft stopt met werken, wordt ze gedwongen na te denken over wat ze écht wil in het leven.

Zij is niet de enige in haar familie die haar levenskeuzes onder de loep neemt. Grootmoeder Kotoko is weduwe en hoewel ze wat spaargeld heeft, overweegt ze weer te gaan werken - de kosten voor levensonderhoud nemen toe. Maar zal ze ook iets vinden wat bij haar past?

Maho, Miho’s zus, is getrouwd en heeft een dochter. Ze gelooft heilig in zuinigheid. Dan ziet ze de prachtige verlovingsring van een vriendin: kan ze zich niet af en toe toch een uitspatting veroorloven?

Miho en Maho’s moeder Tomoko komt na haar chemotherapie thuis en haar man verwacht nog steeds dat ze het huishouden op zich neemt. Wanneer ze hoort dat een vriendin van haar na dertig jaar gaat scheiden vraagt ze zich af of ze gelukkiger zou kunnen zijn.

Sparen voor geluk bevat wijsheden over wat je echt gelukkig maakt in het leven. Is dat slechts meer geld op je bankrekening of is er meer voor nodig?

Schrijver: Hika Harada
Oorspronkelijke titel: Sanzen-en no tsukaikata
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026362392
Ebook: 9789026362408
Uitgever: Ambo | Anthos