Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Nino Haratischwili

Boeken van Nino Haratischwili

Nino Haratischwili is theateregisseuse, toneel- en romanschrijfster. Haratischwili woont en werkt in Hamburg, Duitsland.

Meer over Nino Haratischwili

Genre: Roman

Geboren: 1983

Georgië


Overzicht

  • De kat en de generaal - Die Katze und der General
  • Het achtste leven - Das achte Leben

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kat en de generaal

Vergeet de moraal, Alexander, vergeet haar. Vergeet Dostojevski en vergeet elke fabel met aan het einde altijd het zegevierende goede. Dat is allemaal onzin. Zo gaat het niet. Althans niet bij ons.

Berlijn, 2016: Een Russische oligarch, Alexander Orlow, die 'de Generaal' wordt genoemd, is samen met zijn negentienjarige dochter Ada een nieuw leven begonnen in Berlijn. Maar met haar groeiende aantal vragen over zijn verleden en de Tsjetsjeense oorlog komen de herinneringen bij hem terug.

Tsjetsjenië, 1995: Noera is zeventien wanneer een Russische legereenheid in de buurt neerstrijkt. Met het uitbreken van de eerste Tsjetsjeense oorlog versplintert haar droom om de benauwdheid van haar geboortedorp te kunnen ontvluchten.

Berlijn, 2016: Alexander Orlow beseft dat het verleden hem zal blijven achtervolgen en dat het tijd is voor de afrekening. Maar daar heeft hij 'de Kat' voor nodig, een koppige actrice van Georgische afkomst...

Schrijver: Nino Haratischwili
Oorspronkelijke titel: Die Katze und der General
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789025453329
Uitgever: Atlas Contact
Het achtste leven

Het achtste leven is een monumentaal, Tolstojesk familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Acht levens van één Georgische familie, beginnend in een kleine stad tussen Georgië en Azerbaidzjan, waar een getalenteerde chocolatier zijn dochters grootbrengt en en passant een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten. Het brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig een gevaar.

Niza is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocolatier. Zij woont in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, maar ook met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie en die van de 'rode' twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie, het wegvallen van het IJzeren Gordijn en de perestrojka.

Schrijver: Nino Haratischwili
Oorspronkelijke titel: Das achte Leben
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789025453947
Ebook: 9789025448592
Uitgever: Atlas Contact