Boekenplank:
Kies

Boeken van Paul Harding

Meer over Paul Harding

Genre: Roman

Geboren: 1967

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Dit andere paradijs - This other Eden

Crosby

  1. Kwikzilver - Tinkers
  2. Enon - Enon

gedetailleerd overzicht

OverzichtDit andere paradijs

Dit andere paradijs vertelt het op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal van een eiland waar generaties verschoppelingen hun thuis hebben gebouwd, beginnend bij Benjamin Honey, geboren als tot slaaf gemaakte, en zijn Ierse vrouw Patience.

Ruim een eeuw later wonen hun nazaten nog steeds op Apple Island, samen met een zeer diverse groep buren. Ze zijn arm en lijden vaak honger, maar zijn gevrijwaard van de discriminatie en segregatie die op het vasteland aan de orde van de dag zijn.

Tot de idealistische schoolmeester Matthew Diamond de aandacht van de autoriteiten vestigt op de in zijn ogen erbarmelijke omstandigheden, met de gedwongen evacuatie van het eiland tot gevolg. De bewoners gaan onverschrokken op zoek naar een nieuw paradijs.

Schrijver: Paul Harding
Oorspronkelijke titel: This other Eden
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021477770
Uitgever: Querido

CrosbyKwikzilver

De oude George Washington Crosby ligt op sterven, omringd door zijn liefhebbende familie. Tussen waken en slapen, leven en dood, denkt George terug aan zijn kindertijd. Aan zijn vader Howard, die altijd op pad was als ketellapper en handelsreiziger. Aan diens epileptische aanvallen, zo hevig dat hij George een keer in zijn hand beet, tot op het bot. Aan de dag dat Howard ontdekte dat zijn vrouw hem in een inrichting wilde laten opnemen, en hij niet meer thuiskwam.

Kwikzilver is het intieme verhaal van een vader en een zoon, van liefde en verlies, van de pracht van de natuur en de wreedheid van de mens.

Schrijver: Paul Harding
Oorspronkelijke titel: Tinkers
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789021437910
Ebook: 9789021438184
Uitgever: Querido
Enon

Enon vertelt het zeer aangrijpende verhaal van een jonge vader die zijn dertienjarige dochter verliest door een ongeluk. Na de dood van Kate, de liefde van zijn leven, zwerft Charlie Crosby ’s nachts rond in zijn geboorteplaats. Hij loopt door de bossen, bezoekt de begraafplaats en breekt in bij bekenden om medicijnen te stelen die hij als drugs kan gebruiken.

Pas na een halfslachtige zelfmoordpoging realiseert Charlie zich dat geweld, tegen zichzelf, tegen zijn omgeving en tegen de herinnering aan zijn dochter, geen oplossing is.

Schrijver: Paul Harding
Oorspronkelijke titel: Enon
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789021449814
Ebook: 9789021449821
Uitgever: Querido