Boekenplank:
Kies

Boeken van Paul Harding

Meer over Paul Harding

Genre: Roman

Geboren: 1967

Geboorteland: Verenigde Staten


Crosby

  1. Kwikzilver - Tinkers
  2. Enon - Enon

gedetailleerd overzicht

CrosbyKwikzilver

De oude George Washington Crosby ligt op sterven, omringd door zijn liefhebbende familie. Tussen waken en slapen, leven en dood, denkt George terug aan zijn kindertijd. Aan zijn vader Howard, die altijd op pad was als ketellapper en handelsreiziger. Aan diens epileptische aanvallen, zo hevig dat hij George een keer in zijn hand beet, tot op het bot. Aan de dag dat Howard ontdekte dat zijn vrouw hem in een inrichting wilde laten opnemen, en hij niet meer thuiskwam.

Kwikzilver is het intieme verhaal van een vader en een zoon, van liefde en verlies, van de pracht van de natuur en de wreedheid van de mens.

Schrijver: Paul Harding
Oorspronkelijke titel: Tinkers
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789021437910
Ebook: 9789021438184
Uitgever: Querido
Enon

Enon vertelt het zeer aangrijpende verhaal van een jonge vader die zijn dertienjarige dochter verliest door een ongeluk. Na de dood van Kate, de liefde van zijn leven, zwerft Charlie Crosby ’s nachts rond in zijn geboorteplaats. Hij loopt door de bossen, bezoekt de begraafplaats en breekt in bij bekenden om medicijnen te stelen die hij als drugs kan gebruiken.

Pas na een halfslachtige zelfmoordpoging realiseert Charlie zich dat geweld, tegen zichzelf, tegen zijn omgeving en tegen de herinnering aan zijn dochter, geen oplossing is.

Schrijver: Paul Harding
Oorspronkelijke titel: Enon
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789021449814
Ebook: 9789021449821
Uitgever: Querido