Boekenplank:
Kies

Boeken van Patty Harpenau

Patty Harpenau is schrijfster, levenscoach en oprichter van The Life Foundation. Ze schreef ruim veertig boeken over gezondheid, meditatie en spiritualiteit (hier niet opgenomen).

Meer over Patty Harpenau

Genre: Roman

Geboren: 1959

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Hemel op aarde

Rachel Samuel

  1. Het land van heimwee
  2. De stad van heimwee

gedetailleerd overzicht

OverzichtHemel op aarde

Een wenende madonna. De Atlas van de Hemel. Het wonder van Hemelmensen...

Anna Benjamin groeit op als enig kind. Van haar moeder leert ze in haar kinderdagen de wijsheid van de Hemel en van haar vader de verdrietige geschiedenis van zijn verleden. Haar bijzondere grootmoeder, een vrouw die de taal van de Engelen verstaat, wijdt haar in de Angelologie in, de wetenschap van de Engelen. Maar Anna hunkert naar een leven met een buitenwereld. Als ze oud genoeg is vlucht ze weg van het leven waarin alles om Engelen draait.

Jarenlang lijkt alles goed zoals het is. Tot de dag dat Anna na een ingrijpende gebeurtenis haar vertrouwen in het leven kwijtraakt, ontredderd ziet ze de dood in de ogen. Maar de arts die voor haar leven vecht, geeft niet op, probeert in een laatste poging haar leven te redden en haalt haar recht uit de Hemel terug. Zo wordt ze wakker: in een koude, kille kamer en krijgt ze van de Engelen, ongevraagd en ongewild, een herboren leven terug.

Hier begint Anna's reis: ze laat alles achter en vertrekt zonder bestemming. Ver van huis ontdekt zij de verloren geschiedenis van haar familie, vindt zij de Atlas van de Hemel en leeft ze een magisch verhaal. En dan, dan ontdekt ze een fascinerend geheim.

Schrijver: Patty Harpenau
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045200170
Ebook: 9789045202570
Uitgever: Karakter

Rachel SamuelHet land van heimwee

Gebaseerd op een waargebeurd familieverhaal...

Een Joodse man wordt tijdens de razzia’s met zijn vrouw en kind uit huis gehaald. In 1945 keert alleen hij terug uit Auschwitz. Hij belt ontredderd aan bij het huis dat hij ooit moest verlaten. Een jonge vrouw opent de deur. Ze aarzelt, maar laat hem binnen. Een paar jaar later wordt hun dochter Rachel geboren: een product van twee tot elkaar veroordeelde mensen.

Rachel groeit op in een door oorlog aangetast gezin dat geen eenheid vormt, met het Joodse intellect van haar vader en de Jordanese eenvoud van haar moeder. En dan moet haar eigen leven nog beginnen.

Het land van heimwee vertelt het onvergetelijke verhaal van de vrijgevochten Rachel die vanuit het veranderende Amsterdam de wereld bereist om te ontdekken waarvoor ze in de wieg gelegd is.

Schrijver: Patty Harpenau
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401610582
Ebook: 9789401610575
Uitgever: Xander
De stad van heimwee

Wanneer Rachel Samuel haar roman inlevert bij de uitgeverij, denkt ze dat ze klaar is met graven in haar familiegeschiedenis. Eindelijk kan ze aan haar eigen leven beginnen. Maar op een avond in haar schrijfkamer dient zich een vervolg aan...

Dolf Hoffman groeit op in Buenos Aires. Om uit de verstikkende greep van zijn fascistische ouders te ontsnappen en zijn schrijversdroom na te jagen, vlucht hij onder de valse naam Max Müller naar New York. Wanneer hij de liefde van zijn leven ontmoet, weten beiden nog niet wie zij werkelijk zijn.

In De stad van heimwee dringen Rachel en Max door tot het hart van hun familiegeschiedenis. Op zoek naar de waarheid en bovenal: zichzelf.

Schrijver: Patty Harpenau
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789401612654
Ebook: 9789401612685
Uitgever: Xander