Boekenplank:
Kies

Boeken van Jordan Harper

Jordan Harper heeft gewerkt als muziekjournalist, filmcriticus en screenwriter.

Meer over Jordan Harper

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Kind van de rekening - She rides shotgun
  • Stad der engelen - Everybody knows

gedetailleerd overzicht

OverzichtKind van de rekening

Een vader... Een meisje... De afrekening...

De elfjarige Polly McClusky is verlegen, te oud voor de teddybeer die ze overal mee naartoe sleept, als ze onverwacht wordt herenigd met haar vader Nate, die net uit de gevangenis komt. Hij haalt haar van school en neemt haar mee in een wereld van diefstal, geweld en een constante doodsbedreiging.

Hij doet dat om haar leven te redden. Nate heeft in de gevangenis gevaarlijke vijanden gemaakt. De Aryan Steel-bende heeft een prijs op zijn hoofd gezet; ze hebben zijn ex-vrouw, Polly’s moeder, al vermoord. Polly is hun volgende doelwit.

Nate en Polly weten steeds nauwelijks te ontsnappen en beleven slapeloze nachten in motels. Tijdens hun vlucht is Polly gedwongen om snel volwassen te worden. Ze moet leren hoe je klappen incasseert en hoe je jezelf verdedigt met wapens. Op zijn beurt leert Nate wat onvoorwaardelijke liefde inhoudt, iets wat hij nooit heeft gekend. Maar kan hun steeds sterker wordende band het gevaarlijke bestaan aan? Zullen ze ooit een eerlijk leven leiden, zonder angst?

Schrijver: Jordan Harper
Oorspronkelijke titel: She rides shotgun
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789045216836
Uitgever: Karakter
Stad der engelen

Een duizelingwekkende rollercoaster door de onderwereld van LA...

Welkom in Mae Pruetts Los Angeles, waar ‘niemand praat, maar iedereen fluistert.’ Mae werkt voor een van LA’s machtigste en meest gewilde pr-crisisfirma’s, in het hart van een uitgebreid web van advocaten, persvoorlichters en privébeveiligingsbedrijven dat zij Het Beest noemt. Het beschermt de rich and famous met alle mogelijke middelen.

Nadat haar baas is neergeschoten voor het Beverly Hills Hotel in een ogenschijnlijk willekeurige aanval, neemt Mae het op zich om een onderzoek in te stellen en komt ze voor het eerst in aanraking met de wetteloze praktijken van Het Beest en de corrupte systemen die het in stand houden. Het neemt haar mee op een trip door een Los Angeles vol influencers die zijn volgespoten met drugs en fillers; uitgestrekte herenhuizen op een steenworp afstand van uitgestrekte daklozenkampen; corrupte agenten en mysterieuze sloopteams midden in de nacht.

Schrijver: Jordan Harper
Oorspronkelijke titel: Everybody knows
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021040479
Ebook: 9789021040486
Uitgever: Luitingh-Sijthoff