Boekenplank:
Kies

Boeken van Paul Harris

Paul Harris is journalist. Hij was 'embedded' bij het Engelse leger tijdens de invasie in Irak en deed verslag vanuit Burundi, Soedan en Sierra Leone.

Meer over Paul Harris

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

De geheimhouder
Vier jaar geleden kreeg Danny Kellerman de kans van zijn leven: hij mag als oorlogscorrespondent naar Sierra Leone. In Freetown heeft hij een relatie met de Amerikaanse Maria Tirado. Als de politieke situatie in Sierra Leone escaleert, is Danny gedwongen te vertrekken en Maria achter te laten.

Nu zoekt Maria opnieuw contact met hem. Danny ontvangt een mysterieuze brief waarin ze hem om hulp vraagt. Het is echter al te laat, Maria blijkt vermoord te zijn tijdens een straatoverval. Danny keert terug naar Sierra Leone om de moord op zijn grote liefde op te lossen. In Freetown ontmoet hij oude vrienden en bekenden, maar niemand wil hem informatie geven over de dood van Maria.

Als hij een notitieboekje van Maria vindt waarin zij bewijs verzamelde van oorlogsmisdaden, raakt hij verstrikt in een web van corruptie en leugens. Hij komt net als Maria voor een keuze te staan waarbij zijn leven op het spel staat.
Schrijver: Paul Harris
Oorspronkelijke titel: The secret keeper
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789023441939
Uitgever: Cargo