Boekenplank:
Kies

Boeken van Vicky Hartman


Laurien Minnaar

  1. De dode van Domburg
  2. Zeeuws meisje
  3. Moordfestival

gedetailleerd overzicht

Laurien MinnaarDe dode van Domburg
John Fitzgerald Campbell is als Engelse gevechtspiloot in de oorlog boven Zeeland neergestort. Daarna is hij nooit meer uit Nederland vertrokken. Op een novemberdag wordt zijn lijk op het strand van Domburg gevonden. Alle tekenen wijzen erop dat hij een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Alleen rechercheur Laurien Minnaar gelooft hier niet in. Tegen de zin van haar superieuren in gaat zij op onderzoek uit. Zij kan echter geen enkel bewijs voor moord vinden, ze heeft zelfs geen verdachte. Toch blijft ze aanwijzingen zoeken. Helaas is dat niet het enige wat ze aan haar hoofd heeft. Kortgeleden is haar moeder overleden en nu woont haar geestelijk gehandicapte zus bij het gezin in huis. Haar puberende zoon protesteert, haar echtgenoot doet wat hij kan en Laurien zoekt tussen alle werkzaamheden door naar opvang voor haar geliefde maar lastige zus. En dan schrijft de krant ook nog dat haar zoon verslaafd is aan cocaïne. In De dode van Domburg delen vermeende rechtsradicale jongeren en een uitgekookte drugsdealer de wereld met een zorgzame student, goedbedoelende hulpverleners en niet altijd even alerte politiemensen. Wat zestig jaar geleden heeft plaatsgevonden, speelt een rol in dit drama. Laurien Minnaar houdt het hoofd koel en gaat recht op haar doel af, maar ook zij komt voor verrassingen te staan.
Schrijver: Vicky Hartman
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-77276-20-3
Uitgever: Gianotten
Zeeuws meisje
Rechercheur Laurien Minnaar wordt geconfronteerd met actuele zaken: het misbruik van chemische middelen in de landbouw, het fanatisme van natuurvrienden, de ergernis over de betuttelende overheid en de angst voor terreur. Maar ze kan de zaak pas oplossen wanneer ze zich verdiept in de drijfveren van de mannen rond Belle. De zelfverzekerde Belle Wisse studeert aan de filmacademie in Amsterdam. Haar vrije tijd brengt ze meestal in Zeeland door, omdat zeilen haar grote passie is. Haar vader, de eigenaar van Wissechemie, wil het bedrijf in de familie houden. Hij arrangeert een verloving met een dertig jaar oudere man die hem kan opvolgen. Als Belle zijn zin doet, mag ze documentaires maken en zeilen zoveel ze wil. Belle doet alsof ze instemt met de plannen van vader, maar heeft ondertussen een relatie met de veel jongere Freddie. Dan wordt ze op een ochtend dood in bed aangetroffen. Heeft Freddie in een aanval van jaloezie een misdaad begaan? Heeft haar verloofde het dubbelspel ontdekt? Of heeft haar dood te maken met de verdwijning van milieuambtenaar Andries Zandvliet, die het chemieconcern verdenkt van de productie van verboden stoffen. Wanneer ook de AIVD het concern in de gaten blijkt te houden, zijn de berichten over terreurdreiging in de regionale pers minder vergezocht dan Laurien aanvankelijk denkt.
Schrijver: Vicky Hartman
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-77276-23-8
Uitgever: Gianotten
Moordfestival
Jasper van Bloemen zit in de jury van het Vlissingse filmfestival Film by the Sea. Hij maakt zich sterk voor Goodbye, een genomineerde film die ook veel fundamentalistische weerstand oproept. Rechercheur Laurien Minnaar raakt met het jurylid aan de praat, waarna zij hem de weg wijst naar de strandhuisjes vlak bij het centrum. Op dat moment weet geen van beiden nog welk lot hun te wachten staat. Lauriens zoon Warre chat met tegenstanders van Goodbye. Hij doet een ontdekking die te maken heeft met het filmfestival heeft te maken die hem duur komt te staan. Lauriens superieuren willen haar van de zaak afhalen en schakelen de AIVD in, maar ze merkt al snel dat het hun niet om de waarheid gaat.
Schrijver: Vicky Hartman
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-204-0966-6
Uitgever: L.J. Veen