Boekenplank:
Kies

Boeken van Mary-Rose Hayes

Meer over Mary-Rose Hayes

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Mary-Rose Hayes


Overzicht

  • Terreur per telefoon - The caller
  • Winterbloemen - The winter women

gedetailleerd overzicht

OverzichtTerreur per telefoon
Terreur per telefoon speelt zich af tegen het decor van de verveelde Amerikaanse jetset, waar drugsgebruik en bizarre erotiek aan de orde van de dag zijn.

Een jonge, zelfstandige en sensuele vrouw wordt lastiggevallen door een 'telefoonmaniak'. Op het eerste gezicht een nogal onschuldige zaak, waar noch haar naaste omgeving, noch de politie veel aandacht aan besteden.

Het blijft bij vervelende, nachtelijke telefoontjes, totdat de stem aan de andere kant van de hoorn aankondigt 'tot actie te zullen overgaan'. Daarmee begint voor de vrouw een onbeschrijfelijke nachtmerrie, waarbij zij van de ene in de andere verschrikking terechtkomt. Haar onverschrokkenheid zorgt echter voor een wel zeer verrassende ontknoping.
Schrijver: Mary-Rose Hayes
Oorspronkelijke titel: The caller
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Deka Boeken N.V.
Winterbloemen
Ze zijn verleidelijk, begerenswaardig, verrassend mooi, en ze zijn zussen. Ondanks een troosteloze jeugd in een vermoeide mijnwerkersstad, slaagden ze erin de wereld te veroveren. Ze zijn even rijk als beroemd, maar hun ellendige jeugd met de tirannieke, onstabiele vader en de slaafse moeder, heeft diepe wonden geslagen. Zonder het van elkaar te weten worstelen ze alle drie met dezelfde twijfels en dezelfde grote angst. En elk op hun eigen manier proberen ze zich staande te houden in de wereld van seks, luxe, glamour en geld die de hunne is geworden.

Isobel Winter, brutaal en doortastend, is een internationaal bewonderde filmster en de lieveling van Hollywood. Maar ze betaalt hiervoor een hoge prijs.

Christian Winter, aanvankelijk verlegen en teruggetrokken, ontpopt zich tot een sexy vrouw van de wereld, het verleidelijke middelpunt van de jetset. Totdat ze verliefd wordt op een mysterieuze drugssmokkelaar.

Arran Winter, eigenzinnig en artistiek, is een beroemd schrijfster, maar worstelt met een donkere en geheime obsessie die een gelukkige liefdesrelatie onmogelijk maakt.

De dood van hun vader brengt hen terug naar het ouderlijk huis waar zij geconfronteerd worden met de ontsluiering van het familiegeheim. Samen moeten ze de nooit vermoede waarheid onder ogen zien en proberen ermee in het reine te komen.
Schrijver: Mary-Rose Hayes
Oorspronkelijke titel: The winter women
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789026971136
Uitgever: Van Holkema & Warendorf