Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Alexa Hennig von Lange

Boeken van Alexa Hennig von Lange

Alexa Hennig von Lange werd een van de meest succesvolle auteurs van haar generatie met haar debuutroman Relax in 1997. In 2002 ontving ze de Duitse Jeugdliteratuurprijs. Ze heeft inmiddels meer dan 25 boeken op haar naam staan waarvan 11 romans en 14 kinderboeken. Daarnaast schreef ze korte verhalen en succesvolle toneelstukken voor de Berliner Volksbühne, het Junges Theater in Göttingen en het Schauspielhaus in Hannover.

Meer over Alexa Hennig von Lange

Genres: Oorlog, Roman

Geboren: 1973

Geboorteland: Duitsland


Overzicht

De geruite meisjes

Een jonge vrouw gevangen tussen haar eigen dromen, de nazi’s en de zorg voor een Joods meisje...

Voor de 91-jarige Klara, die blind is en haar huis niet meer zelf uit kan, wordt de wereld steeds kleiner. Ze realiseert zich dat de tijd dringt om iets met het verleden te doen dat ze altijd angstvallig voor haar familie verborgen heeft gehouden: haar band met de nazi’s en haar geadopteerde Joodse dochter Tolla.

Als jonge vrouw kreeg Klara de leiding over het kindertehuis Oranienbaum, maar om de toekomst van de meisjes daar te redden, had ze de steun van de nazi’s nodig. Die steun kwam echter met een hoge morele prijs. Zeker als blijkt dat Tolla van Joodse komaf is...

Schrijver: Alexa Hennig von Lange
Oorspronkelijke titel: Die karierten Mädchen
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789400517318
Ebook: 9789044936582
Uitgever: Bruna