Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Cristina Henríquez

Boeken van Cristina Henríquez

Meer over Cristina Henríquez

Genre: Roman

Geboren: 1977

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Cristina Henríquez


Overzicht

De grote scheiding

Ada, vrijgevochten, zestien jaar oud, arriveert als verstekeling uit Barbados in Panama, en is samen met duizenden anderen op zoek naar werk in de aanleg van het kanaal. Visser Francisco wantrouwt de buitenlandse machten in zijn geboorteland. Niets maakt hem zo van slag als het besluit van zijn zoon om mee te graven. Maar voor Omar, die eenzaam opgroeide, biedt het de kans om onafhankelijk te zijn, en vooral om ergens bij te horen.

John Oswald komt uit Amerika met één doel: het uitroeien van malaria. Maar alles verandert wanneer zijn vrouw Marian ziek wordt. Als John getuige is van een moedige daad van Ada, neemt hij haar aan als verzorger van zijn vrouw. Dit is het begin van een meeslepend verhaal vol ambitie, loyaliteit en opoffering.

De grote scheiding vertelt over het leven van de arbeiders, vissers, journalisten, verzetsstrijders, dokters en waarzeggers die leefden tijdens de aanleg van het kanaal - degenen die nauwelijks in de geschiedenisboeken voorkomen, ook al waren zij het die de geschiedenis hielpen vormgeven.

Schrijver: Cristina Henríquez
Oorspronkelijke titel: The great divide
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789400517608
Ebook: 9789044937176
Uitgever: Bruna