Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Enrique de Hériz

Boeken van Enrique de Hériz

Meer over Enrique de Hériz

Genre: Roman

Geboren: 1964

Geboorteland: Spanje


Overzicht

  • Familieleugens - Mentira
  • Handboek voor de duisternis - Manual de la oscuridad

gedetailleerd overzicht

OverzichtFamilieleugens

Isabel, een antropologe van bijna zeventig die is gespecialiseerd in begrafenisrituelen van primitieve volkeren, reist in haar eentje naar de jungle van Guatemala. Wanneer dichtbij haar verblijfplaats een Duitse vrouw verongelukt, wordt Isabel door een samenloop van omstandigheden met haar verward. Dat macabere misverstand veroorzaakt een keerpunt in haar leven en dat van haar gezin.

Als Isabel op internet een artikeltje leest dat melding maakt van haar eigen dood, ziet ze er in eerste instantie de humor wel van in. Maar dan verneemt ze dat 'haar' lichaam inmiddels door twee van haar kinderen is geïdentificeerd.

Dochter Serena, die net zwanger is, probeert het overlijden van haar moeder al schrijvend te verwerken en de ware geschiedenis van haar familie aan het licht te brengen. Ondertussen wordt vanuit Guatemala een heel andere versie van de familiegeschiedenis verteld door moeder Isabel.

Schrijver: Enrique de Hériz
Oorspronkelijke titel: Mentira
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044506716
Uitgever: De Geus
Handboek voor de duisternis

Op jonge leeftijd verliest Víctor Losa zijn vader. Op advies van zijn mentor Mario Galván besluit hij zijn leven te wijden aan de goochelkunst. Jaren later wacht Víctor voor een groene deur die hem naar het toneel zal leiden. Hij zal die avond worden uitgeroepen tot de beste goochelaar ter wereld en is klaar voor een staande ovatie.

Dan slaat het noodlot toe: op het grote moment wordt Víctor plotseling door een licht verblind. Deze keer is het geen magie: als gevolg van een ziekte verliest hij langzaam zijn gezichtsvermogen.

Schrijver: Enrique de Hériz
Oorspronkelijke titel: Manual de la oscuridad
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044516081
Uitgever: De Geus