Boekenplank:
Kies

Boeken van Mick Herron

Mick Herron studeerde Engels aan het Balliol College in Oxford.

Meer over Mick Herron

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1963

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Mick Herron


Slough House

  1. Trage paarden - Slow horses
  2. Dode leeuwen - Dead lions

gedetailleerd overzicht

Slough HouseTrage paarden

River Cartwright wordt gedumpt in Slough House, het afvoerputje van de Britse inlichtingendienst. Agenten die een missie hebben verknald, zoals hij, moeten hier onder leiding van de kleurrijke Jackson Lamb hun dagen slijten als pennenlikkers. 'Trage paarden', zo worden ze genoemd.

Op een dag als River naar zijn werk gaat, wordt een jongeman gekidnapt. De gijzelnemers kondigen aan dat ze hem tijdens een livestream zullen onthoofden. Hiervan hebben River en de andere ballingen in Slough House gedroomd: eindelijk een nieuwe kans om zich te bewijzen.

Maar hoe dieper ze in deze zaak duiken, des te verwarrender die wordt. Is het slachtoffer wel wie hij lijkt? En wat hebben de kidnappers te maken met een uitgerangeerde journalist?

Schrijver: Mick Herron
Oorspronkelijke titel: Slow horses
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044635461
Ebook: 9789044635478
Uitgever: Prometheus
Dode leeuwen

Waarom gaan bij Jackson Lamb, de baas van Slough House, het afvalputje van de Britse geheime dienst, alarmbellen rinkelen wanneer een man in een bus overlijdt?

De stemming wordt nog grimmiger wanneer het mobieltje van het slachtoffer een veelzeggend codewoord blijkt te bevatten. De vermoorde man was aan het einde van de Koude Oorlog een collega van Lamb, een oude rot in het spionnen-vak. Herleven nu de Sovjet-praktijken?

Een Rus, wiens dagen zijn geteld (maar onderschat nooit de mensen die niets te verliezen hebben) zint op wraak vanwege de geheimzinnige verwoesting van ZT/53235, een plaats waar plutonium werd geproduceerd. Intussen meldt een andere Rus, wiens tijd juist nog lijkt te moeten beginnen, zich voor een veelbelovend onderhoud in Londen.

Schrijver: Mick Herron
Oorspronkelijke titel: Dead lions
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044635447
Ebook: 9789044635454
Uitgever: Prometheus