Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Heuvel & De Waal

Boeken van Heuvel & De Waal


Van Ledden Hulsebosch

  1. Moord in Tuschinski
  2. De wraak van de keizer
  3. Spelen met vuur
  4. De Rembrandtcode

gedetailleerd overzicht

Van Ledden HulseboschMoord in Tuschinski
Bij de feestelijke première van een nieuwe revue in het Theater Tuschinski in Amsterdam vindt een tragedie plaats: tijdens de voorstelling valt een decorstuk op een beroemde ster-acteur Frederik Schakels. Hij overleeft het niet. De politie, in de persoon van de jonge inspecteur Saltet, is snel ter plaatse en stelt vast dat het om een ongeluk gaat. Terwijl iedereen in de chaos gesommeerd wordt het theater te verlaten, loopt een kleine man met een bolhoed het podium op en neemt de situatie ter plekke eens goed in ogenschouw. Het is apotheker en kriminalist C.J. van Ledden Hulsebosch, en hij komt tot de conclusie dat het podium een plaats delict is! Er is geknoeid met de touwen van het decor. Dit is het begin van een vruchtbare samenwerking tussen Van Ledden Hulsebosch en inspecteur Saltet. Maar niets is wat het lijkt in de zaak van de vermoorde revuester. Het spoor naar de moordenaar voert langs het verborgen leven van het slachtoffer. De gewaagde experimenten van Van Ledden Hulsebosch leiden uiteindelijk tot de verrassende ontknoping.
Schrijver: Heuvel & De Waal
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-261-1878-3
Uitgever: De Fontein
De wraak van de keizer
Notaris Albert C. Kesper wordt dood in zijn kantoor gevonden. Zelfmoord, stelt men in eerste instantie vast, maar wanneer C.J. van Ledden Hulsebosch op de plaats delict arriveert, komt hij er al gauw achter dat er heel wat anders aan de hand is. Samen met de jonge inspecteur Jonathan Saltet onderzoekt hij de niet altijd zuivere gangen van de notaris. De op het oog keurige man blijkt betrokken te zijn bij nogal wat louche zaakjes. Tijdens hun speurtocht naar de waarheid, die onder andere langs Parijs en Berlijn voert, ondervinden de apotheker en de politieman niet veel medewerking. Integendeel: vanuit hoge kringen wordt hun onderzoek stelselmatig tegengewerkt - zo verdwijnen sporen als sneeuw voor de zon. Dan blijkt dat de notaris regelmatig bezoekjes heeft afgelegd aan Huis Doorn, waar de voormalige Duitse keizer Wilhelm II sinds de Eerste Wereldoorlog in ballingschap verblijft. Rondom de keizer zijn echter machten werkzaam die aan een terugkeer naar de troon werken... en daarbij over lijken gaan.
Schrijver: Heuvel & De Waal
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-261-1897-X
Uitgever: De Fontein
Spelen met vuur
Het is 1928. Amsterdam is helemaal in de ban van de Olympische Spelen. Van heinde en ver stromen de atleten toe om in het nieuwe Olympische Stadion records te breken. De hele stad is één groot vlaggenvertoon en een mengvat van nationaliteiten. In deze mêlee wendt een radeloze Brits-Indische atlete zich tot speurder-apotheker C.J. van Ledden Hulsebosch. Vlak na hun aankomst in Amsterdam is haar moeder, die ook haar trainer is, spoorloos verdwenen. Letterlijk: de hotelkamer waar zij een paar uur eerder nog hun intrek hadden genomen, blijkt plotseling een linnenkamer te zijn, en de hoteleigenaar beweert dat de twee nooit zijn gearriveerd. Iedereen verklaart de atlete voor gek. Van Ledden Hulsebosch gelooft haar en trekt zich haar lot aan. Hij gaat op onderzoek uit. Vanaf dat moment vallen er raadselachtige gebeurtenissen voor. Er worden mysterieuze moorden gepleegd op mensen die direct of indirect in verband staan met de Spelen; en er worden cryptische dreigbrieven verstuurd, die voorspellen dat er een zwarte schaduw over de Spelen zal hangen.
Schrijver: Heuvel & De Waal
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-261-2190-3
Uitgever: De Fontein
De Rembrandtcode
In een huis aan de Kloveniersburgwal treft de politie een macaber moordtafereel aan. In een rijk gedecoreerde kamer met een feestelijk gedekte tafel ligt het levenloze lichaam van een grijze man met een tulband en daar bovenop een diamanten kroontje. Hij draagt een mantel van goudbrokaat en prachtige zeventiende-eeuwse juwelen. Het tableau vivant is een exacte kopie van 'Het feest van Belsassar' van Rembrandt van Rijn, ziet apotheker en kriminalist C.J. van Ledden Hulsenbosch algauw. Hij vindt het originele schilderij terug in het Rijksmuseum en ziet ook dat Rembrandt er een aantal Hebreeuwse tekens op heeft aangebracht, die - na enig onderzoek - een vingerwijzing lijken te zijn in de moordzaak. Sterker nog, ook andere schilderijen blijken bij nadere bestudering aanwijzingen te bevatten voor de moord op de oude grijze man. Wilde de moordenaar iets duidelijk maken of had Rembrandt van Rijn voorspellende gaven? Het moordonderzoek leidt C.J. van Ledden Hulsebosch en de jonge inspecteur Jonathan Saltet door Amsterdam en naar Leiden, alwaar ze verzeild raken in de wereld van kunst en wetenschap. Om de moord op te lossen, zullen ze de Rembrandtcode moeten kraken, maar wat is precies die code?
Schrijver: Heuvel & De Waal
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-261-2241-1
Uitgever: De Fontein