Boekenplank:
Kies

Boeken van Claire Heywood

Claire Heywood studeerde klassieke talen aan de universiteit in Warwick en werkte in Bath als gids bij het museum voor Romeinse baden.

Meer over Claire Heywood

Genres: Historisch, Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Claire Heywood


Overzicht

  • Dochters van Sparta - Daughters of Sparta
  • In de schaduw van Perseus - The shadow of Perseus

gedetailleerd overzicht

OverzichtDochters van Sparta

Duizenden jaren lang hebben twee vrouwen de schuld gekregen van de val van een machtige beschaving - maar nu is het tijd om hun kant van het verhaal te horen...

Als prinsessen van Sparta hebben Helena en Klytemnestra niets anders gekend dan luxe en overvloed. Zulke voorrechten komen echter met een hoge prijs. Als meisjes worden ze gescheiden en uitgehuwelijkt aan de legendarische buitenlandse koningen Agamemnon en Menelaos. Hun plicht is de erfgenamen te baren die de maatschappij eist en de zachtmoedige, onderdanige koninginnen te zijn die hun mannen verwachten.

Maar wanneer het gewicht van de verwaarlozing, wreedheid en ambitie van hun echtgenoten te zwaar wordt om te dragen, komen ze in verzet tegen de beperkingen die hun worden opgelegd.

Dochters van Sparta is een meeslepende hervertelling van het beleg van Troje, verteld vanuit het perspectief van de twee meest verguisde vrouwen uit de mythologie.

Schrijver: Claire Heywood
Oorspronkelijke titel: Daughters of Sparta
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789083209845
Ebook: 9789083209890
Uitgever: Orlando
In de schaduw van Perseus

Na Dochters van Sparta waagt bestellerauteur Claire Heywood zich nu aan de hervertelling van de mythe rond de grote held Perseus. De stemmen van drie vrouwen die in de traditionele mythologie zijn genegeerd komen tot leven: zijn moeder Danaë, zijn trofee Medusa en zijn vrouw Andromeda.

Danaë werd verbannen uit haar thuisland vanwege een profetie die voorspelde dat haar ongeboren kind op een dag de dood van haar vader, de koning van Argos, zou veroorzaken. Zwanger en alleen is ze gestrand in een afgelegen vissersdorpje, een harde wereld voor een jonge vrouw die opgroeide als prinses. Onder deze omstandigheden moet ze een nieuw leven opbouwen voor zichzelf en voor haar jonge zoon Perseus.

Medusa maakte deel uit van een teruggetrokken groep vrouwen die diep in de bossen woonden, de Gorgonen. Ze heeft altijd elk contact met de buitenwereld gemeden, tot de dag dat ze een gewonde jongen genaamd Perseus in het bos aantreft.

Andromeda weet dat er een offer aan de goden nodig zal zijn wanneer een zandstorm haar nomadische woestijnstam dreigt te vernietigen. De goden dienen gunstig gestemd te worden. Als de sterke jonge Perseus tussenbeide komt, neemt Andromeda’s leven een nieuwe wending.

Perseus raakt steeds meer geobsedeerd door zijn eigen lotsbestemming, en zijn heroïsche reis werpt een schaduw van geweld en vernietiging over de levens van drie vrouwen. Wanneer hij ze het zwijgen probeert op te leggen, ontdekken zij dat het herwinnen van hun eigen stem de enige hoop is op een betere toekomst.

Schrijver: Claire Heywood
Oorspronkelijke titel: The shadow of Perseus
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789083255255
Ebook: 9789083255262
Uitgever: Orlando