Boekenplank:
Kies

Boeken van Fiona Higgins

Meer over Fiona Higgins

Genre: Roman

Geboorteland: Australië

Website: Fiona Higgins


Overzicht

  • Onverschrokken - Fearless
  • Pas jij even op? - The mothers' group
  • Weg van alles - Wife on the run

gedetailleerd overzicht

OverzichtOnverschrokken

Een idyllische plek op Bali, zes cursisten die hun angst te lijf gaan en één afschuwelijke gebeurtenis...

Zes mensen ontmoeten elkaar op het zonovergoten Bali om bij een flamboyante goeroe een cursus ‘Overwin je angst’ te volgen. Hun achtergronden zijn even divers als de dingen waar ze bang voor zijn, die variëren van angst voor vliegen, spreken in het openbaar, hoogtes, intimiteit, falen en de dood.

Terwijl de groep de nodige uitdagingen moet doorstaan, groeien er warme vriendschappen en bloeit de liefde op. Maar een week vol zon en warmte slaat in één moment om wanneer het ondenkbare gebeurt: de groep belandt in levensgevaar en ieders moed wordt tot het uiterste getest.

Schrijver: Fiona Higgins
Oorspronkelijke titel: Fearless
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026338175
Ebook: 9789026338182
Uitgever: Ambo | Anthos
Pas jij even op?

Hun baby's brachten hen samen, tot op een dag hun vriendschap op de proef wordt gesteld...

Zes vrouwen die elkaar nooit als vriendin uitgekozen zouden hebben, ontmoeten elkaar nadat ze hun eerste kind hebben gekregen in een 'moederclub' in Sydney. Het moederschap is het enige wat hen bindt. Maar hoe verschillend ze ook zijn, met elk een eigen geschiedenis en vol vooroordelen over elkaar, ze kunnen wel hun verhaal bij elkaar kwijt en langzaam wordt de groep hechter.

Ginie is een succesvolle advocate die een maand na de geboorte van haar dochter alweer aan het werk gaat. Haar tegenpool is Made, een jonge, stille Balinese vrouw, getrouwd met een oudere Australische man. De alleenstaande moeder Suzie moet er alles aan doen om de eindjes aan elkaar te knopen, in tegenstelling tot de welgestelde Miranda, die gebukt gaat onder de grillen van haar onhandelbare stiefzoontje. Pippa heeft fysieke klachten als gevolg van de bevalling, maar kan er niet over praten. Cara heeft een vriendelijk woord voor iedereen en lijkt haar leven op orde te hebben.

Wanneer een jaar later een van de ouders de grootst denkbare nachtmerrie overkomt, verandert dit alles en de prille vriendschap wordt zwaar op de proef gesteld.

Schrijver: Fiona Higgins
Oorspronkelijke titel: The mothers' group
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789047202998
Ebook: 9789047203551
Uitgever: Ambo | Anthos
Weg van alles

Soms moet je vluchten om de weg naar huis terug te vinden...

Als Paula binnen een week te horen krijgt dat haar dochter digitaal gepest wordt en haar man haar heeft bedrogen, beseft ze dat haar comfortabele leven voorbij is. Ze kan maar één oplossing bedenken: wegwezen. Ze meldt haar kinderen voor een paar maanden af op van school, hangt de caravan waarin haar vader woont achter de auto en gaat op reis, dwars door Australië.

De enige regel die ze instelt is ‘geen technologie’ - geen telefoons, geen tablets. Het is tijd voor back to basics en herontdekken wat écht belangrijk is in het leven. Het klinkt eenvoudig, en voor even is het dat ook. Maar de reis heeft verrassende complicaties voor haar in petto.

Schrijver: Fiona Higgins
Oorspronkelijke titel: Wife on the run
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026331541
Ebook: 9789026331558
Uitgever: Ambo | Anthos