Boekenplank:
Kies

Boeken van Nathan Hill

Meer over Nathan Hill

Genre: Roman

Geboren: 1975

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Nathan Hill


Overzicht

  • De Nix - The Nix
  • Welzijn - Wellness

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Nix

Samuel Anderson is een schrijver met een writer’s block, een verveelde leraar op een plaatselijke universiteit. Zijn moeder heeft hij niet meer gezien sinds ze hem als kind in de steek liet. Maar dan ziet hij haar, ruim twintig jaar later, op het nieuws, terwijl ze stenen gooit naar een ultraconservatieve politicus. Volgens de media is ze een linkse radicaal met een schimmig verleden, maar voor zover Samuel weet heeft ze altijd in een stadje in Iowa gewoond, waar ze trouwde met de eerste jongen op wie ze verliefd werd. Welk beeld van zijn moeder is waar?

Vastberaden om het raadsel op te lossen – en daarmee eindelijk een manuscript voor zijn ongeduldige uitgever te hebben – besluit hij een openhartige en meedogenloze biografie over zijn moeder te schrijven. Daarvoor moet hij haar alleen eerst zien te vinden. En met haar kunnen praten zonder in huilen uit te barsten.

Samuels zoektocht brengt de lezer van het rurale Midwesten naar het New York ten tijde van de economische crisis, en van de beruchte rellen in 1968 in Chicago naar het stadje Hammerfest in Noorwegen. Tijdens deze reis leert Samuel de waarheid over zijn moeder kennen, maar wordt hij ook gedwongen alles wat hij dacht te weten over haar leven, zijn familie én zichzelf in een ander daglicht te zien.

Schrijver: Nathan Hill
Oorspronkelijke titel: The Nix
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789023482161
Ebook: 9789023419365
Uitgever: De Bezige Bij
Welzijn

Jack en Elizabeth ontmoeten elkaar tijdens hun studie in de jaren negentig. Door een gedeelde liefde voor de kunstwereld van Chicago ontstaat er al snel een band tussen de twee en ze krijgen een relatie. Twintig jaar later zijn ze alweer even getrouwd en naast alle problemen die het ouderschap opwerpt, moeten ze om zien te gaan met sekteachtige mindfulness-groepjes, ruzies op Facebook, en overspelige avances.

Inmiddels herkennen Jack en Elizabeth zichzelf niet meer. Beiden hebben last van onvervulde ambities en pijnlijke jeugdherinneringen aan hun eigen disfunctionele families en ze moeten ieder een eigen zoektocht starten naar wie ze echt zijn om het belangrijkste van alles niet te verliezen: elkaar.

Terwijl het verhaal zich beweegt van het groezelige Chicago van de jaren negentig naar een hedendaags burgerbestaan met diëten, luxekeukens en de alomtegenwoordige social media, zijn de absurditeiten en uitdagingen van het moderne leven het eigenlijke thema van deze roman. Welzijn is een diepzinnige, soms schokkende roman over verbinding en intimiteit, een liefdesverhaal voor de eenentwintigste eeuw.

Schrijver: Nathan Hill
Oorspronkelijke titel: Wellness
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789403114927
Uitgever: De Bezige Bij