Boekenplank:
Kies

Boeken van Pam Hillman

Pam Hillman in Mississippi en schrijft romans die zich voornamelijk afspelen in de turbulente periode van Gilded Age, de periode van economische vooruitgang en bevolkingsgroei van na de Amerikaanse Burgeroorlog.

Meer over Pam Hillman

Genres: Historisch, Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Pam Hillman


Langs de Natchez Route / The Natchez Trace

  1. De belofte van Breeze Hill - The promise of Breeze Hill
  2. De weg naar Magnolia Glen - The road to Magnolia Glen
  3. Het kruispunt bij Cypress Creek - The crossing at Cypress Creek

gedetailleerd overzicht

Langs de Natchez Route / The Natchez TraceDe belofte van Breeze Hill

Natchez, Mississippi, 1791. Om ervoor te zorgen dat zijn broers zich bij hem in Natchez, Mississippi, kunnen voegen, verhuurt Connor O'Shea zich als timmerman, in ruil voor hun overtocht van Ierland naar Amerika. Zo komt hij in dienst bij niemand minder dan Isabella Bartholomew, de enige dochter van de eigenaar van de Breeze Hill plantage.

Sinds het moment dat haar broer dood werd gevonden in het moeras langs de Natchez-route en een verdachte brand de gewassen vernietigde, bijna heel het huis verwoestte en ervoor zorgde dat haar vader ernstig gewond raakte, rust het besturen van Breeze Hill op de schouders van Isabella. Samen met alle verantwoordelijkheden die daarbij horen. En dat is bepaald niet eenvoudig, want het staat er niet goed voor met de plantage van haar familie. Zelfs met de hulp van Connor O'Shea, die ze inhuurt om de vleugel van het plantagehuis te herbouwen, vreest Isabella dat ze hem zal kwijtraken.

Maar dan rijzen er vermoedens dat de slechte omstandigheden waarin de plantage verkeert, geen toeval zijn; er is opzet in het spel en iemand is eropuit om de Bartholow-familie uit de weg te ruimen. Maar als het aan Connor ligt, gaat dat niet gebeuren. Alleen: kan hij dat waarmaken en er tegelijk voor zorgen dat Isabella veilig is?

Schrijver: Pam Hillman
Oorspronkelijke titel: The promise of Breeze Hill
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789492408211
Ebook: 9789492408280
Uitgever: De Parel
De weg naar Magnolia Glen

Natchez, Mississippi, 1792. Sinds zijn oudste broer, Connor, de familie heeft achtergelaten in Ierland en naar de andere kant van de oceaan is vertrokken, rusten alle taken thuis op de schouders van Quinn O'Shea. En daar is hij klaar mee; het is tijd dat Connor, als hoofd van de familie, de verantwoordelijkheid voor hun jongere broertjes en zusjes op zich neemt. Daarom besluit Quinn om naar Natchez, Mississippi, te gaan. Aan boord van het schip dat hem daar moet brengen, komt hij in aanraking met drie Ierse zussen en die ontmoeting zorgt voor een lelijke streep door zijn plannen, want als ze aankomen, blijken ze hulp nodig te hebben en hij kan de Young-zussen niet in de steek laten, vooral de koppige Kiera niet.

Als Kiera Young na een lange reis aankomt in de kolonie waarnaartoe ze op weg was, gaat ze ervan uit dat ze daar haar aanstaande zal ontmoeten, met hem zal trouwen en een nieuw leven kan beginnen, zoals haar zwager haar heeft beloofd. Maar al snel ontdekt ze dat er van een gearrangeerd huwelijk geen sprake is en dat haar zwager een veel boosaardigere overeenkomst heeft gesloten met betrekking tot haar en haar zussen.

Zodra Quinn daarvan hoort, biedt hij de Young-zussen aan om hen veilig naar de Breeze Hill plantage te brengen, met het plan ze daar aan de zorg van zijn broer toe te vertrouwen en zelf zijn vrijheid elders te zoeken. Maar hoe langer hij op de plantage blijft, hoe dieper zijn gevoelens voor Kiera worden en geleidelijk aan gaat hij beseffen dat werkelijke vrijheid een opoffering vraagt.

Schrijver: Pam Hillman
Oorspronkelijke titel: The road to Magnolia Glen
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789492408761
Ebook: 9789492408778
Uitgever: De Parel
Het kruispunt bij Cypress Creek

Natchez, Mississippi, 1792. Caleb O'Shea is heel de wereld over gereisd en inmiddels ver bij zijn geboorteland Ierland vandaan. Daardoor had hij zich nooit kunnen voorstellen dat een belofte om een van zijn kameraden veilig thuis te brengen hem praktisch doet belanden op de stoep van het huis van zijn broer in Natchez, Mississippi. Na jaren van zijn familie gescheiden te zijn geweest, is Caleb niet zeker wat voor ontvangst hij kan verwachten. Het enige wat hij zeker weet, is dat hij niet lang zal blijven.

Sinds haar zusje zes maanden eerder door rivierrovers is ontvoerd, doet Alanah Adams haar uiterste best om niet de aandacht naar zichzelf toe te trekken. Degenen die in het ordeloze gehucht van Cypress Creek wonen denken daardoor dat ze achterlijk is, maar wanneer ze Caleb en zijn vrienden tegen het lijf loopt, blijkt dat hij er een heel andere mening op nahoudt.

Caleb vangt enkel glimpjes op van de mysterieuze en knappe Alanah voordat ze weer verdwijnt. Maar dan ontmoet hij haar onverwachts in het bos bij het houthakkerskamp van zijn broer, vlak bij Cypress Creek. Die ontmoeting laat hem echter met een ongemakkelijk gevoel achter, omdat hij het eigenlijk maar niets vindt dat de jonge vrouw zich alleen door het gevaarlijke gebied begeeft. Als hij op een kruispunt in zijn leven belandt, dringt er zich een moeilijke vraag aan Caleb op: is hij bereid de wereldse avonturen die al jaren zijn leven vullen op te geven voor een avontuur dichter bij huis?

Schrijver: Pam Hillman
Oorspronkelijke titel: The crossing at Cypress Creek
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789492408921
Ebook: 9789492408938
Uitgever: De Parel