Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Wendy Holden (2)

Boeken van Wendy Holden (2)

Wendy Holden studeerde Engels aan het Girton College in Cambridge. Ze werkte lange tijd voor diverse magazines, maar is sinds 2000 fulltime schrijver. Ze levert nog wel regelmatig een bijdrage aan voor kranten en tijdschriften en radio en televisie.

Meer over Wendy Holden (2)

Genre: Roman

Geboren: 1965

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Wendy Holden (2)


Overzicht

De gouvernante

In 1933 accepteert de tweeëntwintigjarige Marion Crawford de baan van haar leven: gouvernante van de prinsesjes Elizabeth en Margaret Rose. De enige voorwaarde die ze stelt aan hun ouders, de hertog en hertogin van York, is dat ze een dosis normaliteit in hun bevoorrechte en beschermde leven mag brengen.

Ze gaat fel tegen alle protocollen in en neemt de meisjes mee in de ondergrondse, naar het zwembad en naar Woolworth’s. Voor deze waardige post als vertrouweling van het hof betaalt ze wel een hoge prijs. Trouwen, kinderen, haar eigen mening - de Kroon komt vóór alles.

In deze majestueuze roman over liefde, loyaliteit en opoffering werpt Wendy Holden schitterend licht op de jaren voordat Elizabeth de troon besteeg en toont ze de energieke gouvernante die de drijvende kracht was achter het icoon dat Elizabeth geworden is. De gouvernante van Wendy Holden is een meeslepende roman over Crawfie, de gouvernante van de prinsesjes Elizabeth en Margaret.

Schrijver: Wendy Holden (2)
Oorspronkelijke titel: The governess
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026360077
Ebook: 9789026360084
Uitgever: Ambo | Anthos