Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Line Holm & Stine Bolther

Boeken van Line Holm & Stine Bolther

Line Holm (1975) werkt als onderzoeksjournaliste voor de nationale krant Berlingske Tidende. Stine Bolther (1976) is journaliste, schrijfster en televisiepresentator.

Meer over Line Holm & Stine Bolther

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Denemarken


Just, Dirk & Dahlin

  1. Voor onze zonden - For barnets bedste
  2. Wetteloos - Lovløs

gedetailleerd overzicht

Just, Dirk & DahlinVoor onze zonden

Op een koude ochtend in januari wordt de controversiële secretaris-generaal van het Rode Kruis gekruisigd aangetroffen voor het kantoor van de organisatie in het centrum van Kopenhagen. Voor rechercheurs Mikael Dirk and Frederik Dahlin is dit het begin van een ingewikkeld onderzoek, waarbij ze constant onder druk staan van de media, politiek en hogere regionen van de politie.

Elders in Kopenhagen is historica Maria Just bezig met de voorbereiding van een nieuwe tentoonstelling in het Politiemuseum wanneer ze een mogelijk verband ontdekt tussen de moord op de secretaris-generaal en een onopgeloste dubbele moord uit 1968.

Langzaam maar zeker ontdekt het trio dat de zaak duidelijke banden heeft met enkele van de machtigste mensen van het land, en met een zeer beschamend, duister hoofdstuk in de Deense geschiedenis.

Schrijver: Line Holm & Stine Bolther
Oorspronkelijke titel: For barnets bedste
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789021436562
Uitgever: Volt
Wetteloos

Wat gebeurt er met een land als de politie machteloos is?

In Jutland wordt het skelet van een jonge vrouw gevonden. Het is duidelijk dat ze decennia geleden is doodgeschoten, maar haar identiteit is niet te achterhalen. De overbelaste lokale politie stuurt de zaak naar politiehistorica Maria Just, in de hoop dat zij het raadsel kan oplossen.

Ondertussen wordt in Kopenhagen de chef Moordzaken aangereden en er zijn aanwijzingen dat het om een aanslag gaat. Mikael Dirk krijgt de taak om het onderzoek te leiden, terwijl zijn partner Frederik Dahlin worstelt met de mentale nasleep van een schietpartij.

Daarnaast besluiten honderden agenten zich ziek te melden en ontslag te nemen uit ontevredenheid over de arbeidsomstandigheden. Dat leidt al snel tot onrust en rellen, waardoor Denemarken in een staat van wetteloosheid en angst wordt geworpen. Ineens rust daardoor niet alleen het onderzoek, maar ook de nationale veiligheid op Mikaels schouders...

Schrijver: Line Holm & Stine Bolther
Oorspronkelijke titel: Lovløs
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789021464084
Uitgever: Volt