Boekenplank:
Kies

Boeken van Sheri Holman


Overzicht

  • De mammoetkaas - The mammoth cheese
  • De schaduw van het Oog - The dress lodger
  • Een gestolen tong - A stolen tongue

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe mammoetkaas
In het stadje Three Chimneys wordt feest gevierd vanwege de geboorte van de elf baby´s die Manda en James Frank na een vruchtbaarheidsbehandeling in één keer op de wereld hebben gezet. Het stadje geniet van de opwinding en de publiciteit rond het bezoek van de hervormingsgezinde presidentskandidaat Adams Brooke, die naar de zuigelingen komt kijken. In de loop van het jaar sterft echter de ene na de andere baby en zoekt de gemeenschap een vorm van verlossing en verbroedering door een symbolische reuzenkaas te maken en die naar Washington te brengen als geschenk voor de zojuist tot president gekozen Brooke. De kaas wordt gemaakt door Margaret Prickett, een alleenstaande moeder en kaasboerin die haar eeuwenoude boerderij van de ondergang probeert te redden en steeds verder wegzakt in schulden en wanhoop.
Schrijver: Sheri Holman
Oorspronkelijke titel: The mammoth cheese
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-414-0804-5
Uitgever: Ambo | Anthos
De schaduw van het Oog
Engeland, 1831. De jonge prostituee Gustine is de gevangene van een jurk. Van haar huisbaas Whilky - tevens haar pooier - huurt ze een prachtige blauwe jurk die haar toegang verschaft tot welgestelde klanten. Om er zeker van te zijn dat ze er niet met de jurk en zijn inkomsten vandoor gaat, laat Whilky Gustine op haar nachtelijke tochten schaduwen door een eenogige vrouw. De arts Henry Chiver is een gevangene van zijn verleden. Zijn naam en faam zijn bezoedeld sinds hij betrokken raakte bij een serie moorden, gepleegd in naam der wetenschap. Hij probeert in Sunderland een nieuw bestaan op te bouwen, maar zijn anatomielesseen liggen stil wegens een gebrek aan dode lichamen. Als Sunderland wordt getroffen door een cholera-epidemie besluit Gustine lijken te verzamelen voor Henry. In ruil daarvoor vraagt ze hem haar zieke zoontje te genezen van een zeldzame afwijking: zijn hart klopt onder de huid, buiten de ribbekast. Maar Henry wil dit medische wonder liever ontleden dan genezen. Om het leven en het lichaam van haar enige kind te redden, is Gustine genoodzaakt de hukp in te roepen van het Oog, haar schaduw en aartsvijand.
Schrijver: Sheri Holman
Oorspronkelijke titel: The dress lodger
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-414-0409-0
Uitgever: Ambo | Anthos
Een gestolen tong
1483. Broeder Felix Fabri zet vanuit Duitsland per schip koers naar Palestina. Hij is op weg naar de Berg Sinaï voor een pelgrimstocht ter verering van de relikwieën van de heilige Catharina van Alexandrië, de hemelse bruid die hij koos toen hij zijn gelofte aflegde. Aan boord van het schip bevindt zich een jonge vrouw die beweert het medium te zijn dat Catharina gebruikt om tot de aardse stervelingen te spreken. En ook met haar broer, wiens redenen van aanwezigheid in raadselen zijn gehuld, maakt Felix kennis. Al snel wordt het Felix duidelijk dat van een vreedzame, gewijde tocht geen sprake zal zijn. Na een door stormen geteisterde reis gaat hij aan land in Griekenland en Palestina, om de heilige Catharina eer te betuigen op de plaatsen waar zich haar overblijfselen bevinden. Maar steeds wanneer hij en zijn gevolg op het punt staan om tot de eredienst over te gaan, blijkt het desbetreffende relikwie te zijn ontvreemd: Catharina's hand, haar oor en ten slotte ook haar tong, zijn stuk voor stuk uit hun heilige rustplaatsen geroofd. Vastberaden om de dief te vinden en zijn aanbeden heilige van een wreed vooruitzicht te redden, raakt Felix betrokken in een groots en diepgaand mysterie, dat hem meevoert op een reis door de woestijn en hem terugwerpt tot in de diepten van zijn ziel.
Schrijver: Sheri Holman
Oorspronkelijke titel: A stolen tongue
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-414-0172-5
Uitgever: Ambo | Anthos