Boekenplank:
Kies

Boeken van Anna Hope

Meer over Anna Hope

Genre: Roman

Geboren: 1974

Verenigd Koninkrijk

Website: https://annahope.uk/


Overzicht

  • Verwachting - Expectation
  • Wake voor een onbekende - Wake

gedetailleerd overzicht

OverzichtVerwachting

Wat is er gebeurd met de vrouwen die we zouden worden?

Hannah, Cate en Lissa zijn jong, ambitieus en onafscheidelijk. Samen wonen ze in een huis in Oost-Londen. Hun dagen zijn gevuld met kunst en activisme en staan bol van liefde en uitgelatenheid. Ze hebben nog hun hele leven voor zich.

Tien jaar later is alles anders. Hannah is tevreden met haar leven en met Nathan, maar heeft een allesverzengende kinderwens. Cate is naar Canterbury verhuisd na de geboorte van haar zoon en voelt dat ze zichzelf kwijtraakt. Lissa staat op het punt om door te breken als actrice, maar privé gaat het slecht. Alle drie worstelen ze met dezelfde vraag: wat is een zinvol leven, en hoe bereik je dat?

Schrijver: Anna Hope
Oorspronkelijke titel: Expectation
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026352850
Ebook: 9789026352867
Uitgever: Ambo | Anthos
Wake voor een onbekende

Drie vrouwen, vijf dagen en de terugkeer van de Onbekende Soldaat...

Hettie, Evelyn en Ada proberen hun verdriet na de Eerste Wereldoorlog ieder op hun eigen manier een plek te geven. Dan wordt in een reis van vijf dagen het lichaam van de Onbekende Soldaat van de Franse slagvelden naar de erebegraafplaats in Engeland gebracht.

De oorlog is voorbij en het leven lijkt verder te gaan, maar in deze vijf dagen staat iedereen stil bij de emotionele herinneringen aan de allesverwoestende tragedie en vooral aan de dierbaren die achterbleven in de oorlog.

Het leven van de jonge Hettie Burns wordt getekend door haar getraumatiseerde broer en verbitterde moeder. De dertigjarige Evelyn Montfort verloor haar verloofde in de oorlog en kan haar broer, die wel van het front terugkeerde, niet meer onder ogen komen. Ada Hart wordt nog dagelijks gekweld door herinneringen aan haar overleden zoon. Kunnen de drie vrouwen zich verzoenen met hun tragische lot of zullen de pijnlijke gevolgen van de oorlog voor eeuwig bij hen blijven?

Schrijver: Anna Hope
Oorspronkelijke titel: Wake
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401602501
Ebook: 9789401602525
Uitgever: Xander