Boekenplank:
Kies

Boeken van Anna Hope

Anna Hope is schrijver en actrice. Ze studeerde Engels aan de universiteit van Oxford, ging naar de Royal Academy of Dramatic Arts en haalde een MA in creative writing aan Birkbeck, University of London.

Meer over Anna Hope

Genre: Roman

Geboren: 1974

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Anna Hope


Overzicht

  • De witte rots - The white rock
  • Verwachting - Expectation
  • Wake voor een onbekende - Wake

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe witte rots

De levens van inheemse bewoners, conquistadores, een wereldberoemde rockzanger en een schrijver zijn met elkaar verbonden door een mystieke witte rots...

2020. Een schrijver reist met haar echtgenoot en jonge dochter af naar de witte rots van San Blas voor de kust van Mexico. Die heeft altijd een belangrijke plaats ingenomen in het leven van de lokale bevolking, weet ze, daarom maakt ze deze moderne pelgrimsreis. Ze gaat dank zeggen omdat ze een kind heeft gekregen, ook al lijkt haar relatie op de klippen te lopen.

In 1969 vindt een beroemde zanger - op de vlucht voor de politie, zijn fans en de in Amerika allesoverheersende Vietnamoorlog - zichzelf terug in een hotel vlak bij de witte rots.

Aan het begin van de twintigste eeuw worden twee meisjes tegen hun wil vanuit het binnenland naar de kust meegenomen. Het enige wat hen op de been houdt zijn de oeroude verhalen van hun volk.

En in 1775 bereidt een jonge Spaanse luitenant zich voor op een zeereis om de rest van de Pacifische kust te veroveren. Hij raakt de grip op de realiteit steeds meer kwijt, met verregaande gevolgen...

De witte rots is een ambitieuze roman over een bijzondere plek die een belangrijke rol speelt in verschillende mensenlevens door de eeuwen heen, over geweld en liefde, en over het belang van verhalen.

Schrijver: Anna Hope
Oorspronkelijke titel: The white rock
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026358937
Ebook: 9789026358944
Uitgever: Ambo | Anthos
Verwachting

Wat is er gebeurd met de vrouwen die we zouden worden?

Hannah, Cate en Lissa zijn jong, ambitieus en onafscheidelijk. Samen wonen ze in een huis in Oost-Londen. Hun dagen zijn gevuld met kunst en activisme en staan bol van liefde en uitgelatenheid. Ze hebben nog hun hele leven voor zich.

Tien jaar later is alles anders. Hannah is tevreden met haar leven en met Nathan, maar heeft een allesverzengende kinderwens. Cate is naar Canterbury verhuisd na de geboorte van haar zoon en voelt dat ze zichzelf kwijtraakt. Lissa staat op het punt om door te breken als actrice, maar privé gaat het slecht. Alle drie worstelen ze met dezelfde vraag: wat is een zinvol leven, en hoe bereik je dat?

Schrijver: Anna Hope
Oorspronkelijke titel: Expectation
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026352850
Ebook: 9789026352867
Uitgever: Ambo | Anthos
Wake voor een onbekende

Drie vrouwen, vijf dagen en de terugkeer van de Onbekende Soldaat...

Hettie, Evelyn en Ada proberen hun verdriet na de Eerste Wereldoorlog ieder op hun eigen manier een plek te geven. Dan wordt in een reis van vijf dagen het lichaam van de Onbekende Soldaat van de Franse slagvelden naar de erebegraafplaats in Engeland gebracht.

De oorlog is voorbij en het leven lijkt verder te gaan, maar in deze vijf dagen staat iedereen stil bij de emotionele herinneringen aan de allesverwoestende tragedie en vooral aan de dierbaren die achterbleven in de oorlog.

Het leven van de jonge Hettie Burns wordt getekend door haar getraumatiseerde broer en verbitterde moeder. De dertigjarige Evelyn Montfort verloor haar verloofde in de oorlog en kan haar broer, die wel van het front terugkeerde, niet meer onder ogen komen. Ada Hart wordt nog dagelijks gekweld door herinneringen aan haar overleden zoon. Kunnen de drie vrouwen zich verzoenen met hun tragische lot of zullen de pijnlijke gevolgen van de oorlog voor eeuwig bij hen blijven?

Schrijver: Anna Hope
Oorspronkelijke titel: Wake
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401602501
Ebook: 9789401602525
Uitgever: Xander