Boekenplank:
Kies
 • Home
 • H
 • Lydia van Houten

Boeken van Lydia van Houten

Meer over Lydia van Houten

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): L.A. Dawn, Lydia Albadoro

Geboren: 1972

Geboorteland: Nederland

Website: Lydia van Houten


Overzicht

 • Doodstil
 • Prooi
 • Schaduwland
 • Schim

Rocky Roads

 1. Het vervloekte huis
 2. Ruis
 3. Jachtspel

Teken van Drie (Young Adult)

 1. Teken van Drie en de Codex Vetus
 2. Teken van Drie en de Codex beschermers
 3. Teken van Drie en de Stella Maris
 4. Teken van Drie en de vloek van de Vuurdraak

Teken van Drie

De serie Teken van Drie werd eerder uitgegeven onder het pseudoniem van Van Houten, L.A. Dawn.

gedetailleerd overzicht

OverzichtDoodstil

Wat doe je als je zelfs de politie niet meer kunt vertrouwen?

Lerares Madeleine (Maddy) Bleyland ontmoet na haar arrestatie zedenrechercheur Nick Simons. Als Maddy een relatie met hem begint blijkt Nick er dubieuze praktijken op na te houden. Zo raakt ze verstrikt in een web van leugens.

Vanaf dat moment ontvangt ze vreemde doodsbedreigingen van een mysterieuze briefschrijver. Hij beschrijft uitvoerig wat hij met haar van plan is. Al snel blijkt dat Maddy niet zijn enige slachtoffer blijft. Ogenschijnlijk hebben de slachtoffers niets met elkaar gemeen. Toch komen er geheimen naar boven die leiden tot een bloedstollende ontknoping...

Schrijver: Lydia van Houten
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789082415209
Ebook: 9789402135435
Uitgever: Kabook
Prooi

De Nederlandse studente Evelyn (Evy) Meyer woont samen met een groepje excentrieke jongeren in Londen, waar ze een kamer huurt in het huis van Joy McAllen, die haar familie tragisch verloor in een vliegtuigcrash.

Sinds haar intrek wordt Evy achtervolgd door nachtmerries en hallucinaties. Alleen medestudente en acteursdochter Lily-Rose Summers trekt zich het lot van de Nederlandse aan. Als Evy in de financiële problemen komt en haar huur niet meer kan betalen, stelt Lily-Rose haar voor aan familievriend en regisseur Martin Dumont. Hij biedt Evy een hostessbaan aan op zijn plezierjacht.

Dan is Evy getuige van een gruwelijke moord op het plezierjacht. Ze zit onder het bloed, maar vreemd genoeg kan ze zich niets herinneren. Dit is pas het begin van een reeks bizarre voorvallen...

Schrijver: Lydia van Houten
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789082686104
Ebook: 9789402167276
Uitgever: Kabook
Schaduwland

Wanneer Hollywoodacteur Mason Robins toetreedt tot de mysterieuze 'Wildclub', lacht het geluk hem toe. Tot zijn leven verandert in een nachtmerrie als zijn dochter spoorloos verdwijnt...

De 33-jarige uitgerangeerde acteur Mason Robins leidt een onzeker bestaan in Manhattan. Dankzij herhaaldelijke afwijzingen ontwikkelt hij geld,- relatie- en slaapproblemen. ’s Nachts doodt Mason de tijd met het lezen van zelfhulpboeken.

Nadat hij de bestseller van zelfverklaarde goeroe Naguru Aznahabi leest, komt Mason in contact met een sekte. Hij sluit zich aan bij de exclusieve 'Wildclub'. Vanaf dat moment komen al zijn dromen uit, tot zijn dochter Maggie spoorloos verdwijnt.

Om haar terug te krijgen moet Mason bizarre experimenten ondergaan. Mason komt terecht in een huiveringwekkende nachtmerrie, waar geen eind aan lijkt te komen. Hij heeft spijt en wil zich losmaken van de sekte. Maar nog nooit heeft iemand de Wildclub levend verlaten...

Schrijver: Lydia van Houten
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789083247953
Ebook: 9789083247960
Uitgever: Kabook
Schim

De 33-jarige uitgerangeerde acteur Mason Robins leidt een onzeker bestaan in Manhattan. Dankzij herhaaldelijke afwijzingen ontwikkelt hij geld,- relatie- en slaapproblemen. 's Nachts doodt Mason de tijd met het lezen van zelfhulpboeken. Nadat hij de bestseller van zelfverklaarde goeroe Naguru Aznahabi leest, komt Mason in contact met een sekte.

Hij sluit zich aan bij de exclusieve 'Wildclub'. Vanaf dat moment komen al zijn dromen uit... tot zijn dochter Maggie spoorloos verdwijnt. Om haar terug te krijgen moet Mason bizarre experimenten ondergaan. Mason komt terecht in een huiveringwekkende nachtmerrie, waar geen eind aan lijkt te komen. Hij heeft spijt en wil zich losmaken van de sekte. Maar nog nooit heeft iemand de Wildclub levend verlaten...

Schrijver: Lydia van Houten
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789083042411
Uitgever: Kabook

Rocky RoadsHet vervloekte huis

Als de 43-jarige journaliste Mikayla geconfronteerd wordt met de zelfmoord van haar man Steven, stort haar hele wereld in. Steven Jackson, geboren in Canada, blijkt echter een onverwachte erfenis voor Mikayla achter te laten: een huis in Rocky Roads in Canada. Samen met haar zoon en dochter ontvlucht Mikayla haar nu eenzame leven in Amsterdam. Ze emigreert naar Canada, in de hoop haar eerste boek te schrijven in het klaarblijkelijk uitgestorven Rocky Roads. Al snel stuit ze op eigenaardige zaken, zoals de onopgeloste moord op Joanna la Croix van twintig jaar eerder.

Als Mikayla onderzoek gaat doen naar de moord, wordt steeds duidelijker dat Rocky Roads een duister geheim herbergt. Mikayla duikt in het verleden van het stadje. Vanaf dat moment gebeuren er vreemde dingen in en om haar huis. Jason meent zelfs dat het spookt, dat het huis vervloekt is. Als hun hond Gollum spoorloos verdwijnt neemt Mikayla zelf het heft in handen. Ze moet en zal de onderste steen boven krijgen...

Schrijver: Lydia van Houten
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789082415261
Ebook: 9789402151411
Uitgever: Kabook
Ruis

Werkelijkheid. Verbeelding. Waanzin?

Gedreven door nachtmerries en een niet te stillen hoofdpijn leidt Mikayla Jackson een teruggetrokken leven in Canada. Ze is haar herinneringen kwijt en wordt dagelijks achtervolgd door waanbeelden.

De geheimzinnige bewoners van Rocky Roads lijken haar allemaal te willen helpen, maar Mikayla blijft het gevoel houden dat er iets niet klopt. Langzaam wordt het haar duidelijk dat het gigantische ziekenhuis Westwood een gruwelijke waarheid verborgen houdt.

Schrijver: Lydia van Houten
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789082686135
Uitgever: Kabook
Jachtspel

Ze leek het perfecte slachtoffer. Nu zint ze op wraak...

Happy Hunters Bay Island, een kleine gemeenschap in een Canada waar schijnbaar nooit iets gebeurt. Achter een façade van een perfect huwelijk leeft Alice een getergd leven. Philip, haar tirannieke man, is een prominent figuur en runt het uitvaartcentrum, een plek waar Alice niet mag komen.

Alice heeft moeite om zich het verleden te herinneren. Ze wordt geplaagd door hallucinaties over een man met een ijzeren pin, Dokter Happy. Philip geeft haar medicijnen, zodat ze veel slaapt en suf is.

Toch begint ze langzaamaan te vermoeden dat er vreemde dingen gebeuren op het eiland. Als ze op onderzoek uitgaat, stuit ze op geheimen die ze liever niet had gekend.

Schrijver: Lydia van Houten
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789083220680
Uitgever: Kabook

Teken van Drie (Young Adult)Teken van Drie en de Codex Vetus

William en zijn twee buurmeisjes raken via de kruipruimte van hun huis verzeild in een onbekende wereld. Als William een geheimzinnige glazen bol vindt, raakt hij bezeten door een kwaadaardige macht. Hij gaat op zoek naar het Boek der Schepping waarin spreuken staan om leven te scheppen of te vernietigen.

Terwijl Charlotte en Elena elkaar uit het oog verliezen, ontmoeten ze allerlei vreemde wezens. Het blijkt dat de drie kinderen een geheim geboortemerk hebben waardoor ze de nieuwe bewaarders van het geheimzinnige boek zijn. Gelukkig kunnen ze William bevrijden, maar dat is nog maar het begin van de strijd om het boek.

Schrijver: Lydia van Houten
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789402143249
Uitgever: Brave New Books
Teken van Drie en de Codex beschermers

Op een dag vindt Elena een geheimzinnig boek en gebruikt een spreuk waardoor 'De drie' in een andere tijdlijn terecht komen. Vanaf dat moment gebeuren er rare dingen, worden ze geconfronteerd met vreemde wezens en parallelle werelden.

William, Charlotte en Elena leren dat hun rol als de magische 'boekbeschermers' moeilijker is dan ze dachten. Want wie kunnen ze vertrouwen en vooral: wie kunnen ze niet vertrouwen?

De Codex beschermers is het spannende en sprookjesachtige vervolg van de serie Teken van Drie. De strijd tussen goed en kwaad is nog maar net begonnen...

Schrijver: Lydia van Houten
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789402143256
Uitgever: Brave New Books
Teken van Drie en de Stella Maris

Op een dag vindt Elena een geheimzinnig boek en gebruikt een spreuk waardoor ‘De drie’ in een andere tijdlijn terecht komen. Vanaf dat moment gebeuren er rare dingen, worden ze geconfronteerd met vreemde wezens en parallelle werelden.

In dit derde deel verliezen de drie magische boekbeschermers, hun kracht door een list van Theresa McFindlay. Theresa doet Elena een voorstel waar ze moeilijk nee op kan zeggen. Als blijkt dat de levensgevaarlijke tovenaar Zafor door Theresa is teruggehaald lijkt alle hoop verloren. Dan krijgen ze hulp uit onverwachte hoek.

Maar is het genoeg om te winnen van Zafor en de inmiddels onoverwinnelijke Theresa en haar leger?

Schrijver: Lydia van Houten
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789402143263
Uitgever: Brave New Books
Teken van Drie en de vloek van de Vuurdraak

Tijdreizigers Elena, William en Charlotte denken eindelijk hun rust en hun plek gevonden te hebben. Als Elena en William een vakantie nemen op het Caribische eiland Istreria, breekt er een mysterieus virus uit. De uitbraak werd echter voorspeld in een profetie van de vuurdraak.

Als deze allesvernietigende code ontwaakt is niets en niemand meer veilig. Zelfs het heelal dreigt te verdwijnen! Een gevecht tegen de tijd begint.

Als William besmet raakt wil Elena hulp in gaan roepen. Samen met haar nieuwe vrienden verlaat ze het eiland. Onderweg blijkt echter dat er een verstekeling meevaart. Is het toeval dat deze kleine jongen het teken van III in zijn nek draagt?

Dit is het fantastische vierde deel in de fantasyserie Teken van Drie. Een avontuur vol spanning en magie. De parallelle werelden nemen de lezer mee naar nieuwe landschappen en door elkaar lopende tijden, in een wereld waarin niets is wat het lijkt...

Schrijver: Lydia van Houten
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402141733
Ebook: 9789402141382
Uitgever: Brave New Books