Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Lydia van Houten

Boeken van Lydia van Houten

Meer over Lydia van Houten

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1972

Nederland

Website: http://www.lydiavanhouten.com/

Overzicht
  • Doodstil
  • Prooi
Mikayla Jackson
  1. Het vervloekte huis
  2. Ruis

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Doodstil

Wat doe je als je zelfs de politie niet meer kunt vertrouwen?

Lerares Madeleine (Maddy) Bleyland ontmoet na haar arrestatie zedenrechercheur Nick Simons. Als Maddy een relatie met hem begint blijkt Nick er dubieuze praktijken op na te houden. Zo raakt ze verstrikt in een web van leugens.

Vanaf dat moment ontvangt ze vreemde doodsbedreigingen van een mysterieuze briefschrijver. Hij beschrijft uitvoerig wat hij met haar van plan is. Al snel blijkt dat Maddy niet zijn enige slachtoffer blijft. Ogenschijnlijk hebben de slachtoffers niets met elkaar gemeen. Toch komen er geheimen naar boven die leiden tot een bloedstollende ontknoping...

Schrijver: Lydia van Houten
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789082415209
Ebook: 9789402135435
Uitgever: Kabook
Prooi

De Nederlandse studente Evelyn (Evy) Meyer woont samen met een groepje excentrieke jongeren in Londen, waar ze een kamer huurt in het huis van Joy McAllen, die haar familie tragisch verloor in een vliegtuigcrash.

Sinds haar intrek wordt Evy achtervolgd door nachtmerries en hallucinaties. Alleen medestudente en acteursdochter Lily-Rose Summers trekt zich het lot van de Nederlandse aan. Als Evy in de financiële problemen komt en haar huur niet meer kan betalen, stelt Lily-Rose haar voor aan familievriend en regisseur Martin Dumont. Hij biedt Evy een hostessbaan aan op zijn plezierjacht.

Dan is Evy getuige van een gruwelijke moord op het plezierjacht. Ze zit onder het bloed, maar vreemd genoeg kan ze zich niets herinneren. Dit is pas het begin van een reeks bizarre voorvallen...

Schrijver: Lydia van Houten
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789082686104
Ebook: 9789402167276
Uitgever: Kabook

Mikayla Jackson

Het vervloekte huis

Als de 43-jarige journaliste Mikayla geconfronteerd wordt met de zelfmoord van haar man Steven, stort haar hele wereld in. Steven Jackson, geboren in Canada, blijkt echter een onverwachte erfenis voor Mikayla achter te laten: een huis in Rocky Roads in Canada. Samen met haar zoon en dochter ontvlucht Mikayla haar nu eenzame leven in Amsterdam. Ze emigreert naar Canada, in de hoop haar eerste boek te schrijven in het klaarblijkelijk uitgestorven Rocky Roads. Al snel stuit ze op eigenaardige zaken, zoals de onopgeloste moord op Joanna la Croix van twintig jaar eerder.

Als Mikayla onderzoek gaat doen naar de moord, wordt steeds duidelijker dat Rocky Roads een duister geheim herbergt. Mikayla duikt in het verleden van het stadje. Vanaf dat moment gebeuren er vreemde dingen in en om haar huis. Jason meent zelfs dat het spookt, dat het huis vervloekt is. Als hun hond Gollum spoorloos verdwijnt neemt Mikayla zelf het heft in handen. Ze moet en zal de onderste steen boven krijgen...

Schrijver: Lydia van Houten
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789082415261
Ebook: 9789402151411
Uitgever: Kabook
Ruis

Werkelijkheid. Verbeelding. Waanzin?

Gedreven door nachtmerries en een niet te stillen hoofdpijn leidt Mikayla Jackson een teruggetrokken leven in Canada. Ze is haar herinneringen kwijt en wordt dagelijks achtervolgd door waanbeelden.

De geheimzinnige bewoners van Rocky Roads lijken haar allemaal te willen helpen, maar Mikayla blijft het gevoel houden dat er iets niet klopt. Langzaam wordt het haar duidelijk dat het gigantische ziekenhuis Westwood een gruwelijke waarheid verborgen houdt.

Schrijver: Lydia van Houten
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789082686135
Uitgever: Kabook