Boekenplank:
Kies

Boeken van Hugh Howey

Hugh Howey was scheepsbouwer, dakdekker en boekverkoper voordat hij schrijver werd. Silo werd door Howey in eigen beheer in vijf delen als e-book uitgegeven. Nadat in de Verenigde Staten meer dan een half miljoen exemplaren waren verkocht, besloot Simon & Schuster het uit te geven en werd het een internationale bestseller.

Meer over Hugh Howey

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1975

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Hugh Howey


Overzicht

  • Zand - Sand

De Silo Trilogie - The Wool Trilogy

  1. Silo - Wool
  2. Schakel - Shift
  3. Stof - Dust
Overzicht
De Silo Trilogie - The Wool Trilogy

gedetailleerd overzicht

OverzichtZand

De waarheid laat zich niet begraven...

De oude wereld ligt begraven onder een diepe laag zand. Duinstad Springston wordt afgeschermd door een grote muur, maar niemand weet wat zich achter die muur bevindt. In een gevaarlijke wereld met meer criminelen dan water proberen Palmer, zijn broers en zijn zus zich staande te houden.

Palmer is vastbesloten zich te bewijzen. In een wereld omgeven door zand, kan dat maar op één manier: het levensgevaarlijke zandduiken. Palmer staat op het punt een hele gevaarlijke duik te doen, in de hoop kostbaarheden uit de oude wereld uit het zand te kunnen halen.

Wat hij niet weet, is dat diep onder het zand de waarheid ligt. Een waarheid die de wereld op haar kop zal zetten...

Schrijver: Hugh Howey
Oorspronkelijke titel: Sand
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789021401348
Ebook: 9789021401355
Uitgever: Querido

De Silo Trilogie - The Wool TrilogySilo

In een geruïneerd en giftig landschap leeft een gemeenschap in een gigantische ondergrondse silo. Honderden meters onder de aardoppervlakte wonen de mensen er in een streng gereguleerde maatschappij.

Sheriff Holston, jarenlang een trouwe aanhanger van de wetten van de silo, breekt onverwachts het allergrootste taboe: hij wil naar buiten. Holstons noodlottige beslissing ontketent een reeks drastische gebeurtenissen.

Een onwaarschijnlijke kandidaat wordt aangewezen om hem te vervangen: Juliette Nichols, die alles weet van machinereparatie, maar weinig kennis van de wet heeft. Juliette zal al snel ontdekken hoe gebroken haar wereld eigenlijk is, terwijl de silo wordt geconfronteerd met wat haar bewoners nooit zelfs maar hebben durven fluisteren. Opstand.

Schrijver: Hugh Howey
Oorspronkelijke titel: Wool
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789021447735
Ebook: 9789021449869
Uitgever: Querido
Schakel

Donald Keene is zojuist gekozen als Congreslid. Hij krijgt een belangrijk project toegewezen. Maar waar werkt hij eigenlijk aan? Wordt hij gemanipuleerd? Langzaam maar zeker vallen de puzzelstukjes op hun plek. Er is een groter plan en dat belooft weinig goeds.

In de 22ste eeuw ontwaakt Troy uit een langdurig kunstmatig coma. Hij heeft vage herinneringen aan vroeger, maar krijgt pillen toegediend om die te onderdrukken. Op een dag besluit hij te stoppen met zijn medicatie...

Schrijver: Hugh Howey
Oorspronkelijke titel: Shift
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789021456645
Ebook: 9789021456669
Uitgever: Querido
Stof

In Stof leren we hoe het afloopt met de silo's 1, 17 en 18 en hoe het de mensen vergaat die er leven. We zien bekende personen uit Silo (Juliette) en Schakel (Donald) terug. Ze staan onder extreme druk en het gevaar dreigt van alle kanten.

Uiteindelijk is de vraag: wat is belangrijker, vrijheid of wraak? Welkom in het leven ondergronds.

Schrijver: Hugh Howey
Oorspronkelijke titel: Dust
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789021456676
Ebook: 9789021456683
Uitgever: Querido