Boekenplank:
Kies

Boeken van Edwin Hoyt


Overzicht

  • Bloed in de Koraalzee & De helden van de Gambier Bay - Blue skies and blood & The men of the Gambier Bay
  • De verovering van de Gilbert eilanden - Storm over the Gilberts
  • Keerpunt in de Pacific - Guadalcanal

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloed in de Koraalzee & De helden van de Gambier Bay
Bloed in de Koraalzee Na de verpletterende slag van Pearl Harbour in het voorjaar van 1942, was de Japanse vloot oppermachtig. De Japanners veroverden Singapore, Hongkong en de Filippijnen. Daarna stoomde de vloot op naar Australië. Alleen de Amerikaanse marine kon hem nog tegenhouden. In de Koraalzee brak de bloedigste strijd uit, die een nieuw tijdperk in oorlogvoering inluidde. De helden van de Gambier Bay Ook na het bloedbad in de Koraalzee en de slag om Midway bleef de strijd voortwoeden. Een strijd die door een massale zelfmoord-psychose van de Japanse strijdkrachten een onvoorstelbaar gruwelijk karakter kreeg. In die tijd vervulde een kleine Amerikaanse carrier, de Gambier Bay, een heldhaftige rol, die de inleiding vormde tot de ondergang van de Japanse vloot.
Schrijver: Edwin Hoyt
Oorspronkelijke titel: Blue skies and blood & The men of the Gambier Bay
Eerste uitgave: 1975 / 1979
ISBN/EAN: 90-6057-268-8
Uitgever: Omega boek/Nieuwe Wieken
De verovering van de Gilbert eilanden
Na de verbeten strijd om Guadalcanal in de zomer van 1942 nam de Grote Oorlog in de Pacific een radicale wending. Na dit belangrijke keerpunt in de Pacific richtte de aandacht der geallieerden zich op de eilandengroepen. Tijdens deze bloedige operatie hadden de geallieerden de nieuwe vorm van oorlogvoering in de praktijk grondig geleerd, terwijl Tokio een ontstellende ervaring rijker was.
Schrijver: Edwin Hoyt
Oorspronkelijke titel: Storm over the Gilberts
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-605-7662-4
Uitgever: OmegaBoek
Keerpunt in de Pacific
De slag van Guadalcanal was de eerste belangrijke confrontatie van de Amerikanen met de Japanners. Tot dan was de Amerikaanse vloot zuiver defensief geweest, maar een Japanse overheersing van de zeeroutes tussen Amerika en Australië kon niet getolereerd worden. Het werd voor de Amerikanen een uiterst hachelijke situatie. Admiraal 'Bull' Halsey werd toen door Nimitz naar de Zuid-Pacific gestuurd, met als resultaat dat de ontzagwekkende Japanse oorlogsmachine, die zo'n enorm deel van Azië en de Pacific had veroverd, overtuigend werd verslagen. De gevechten te land, ter zee en in de lucht worden beschreven op grond van informatie uit zowel Amerikaanse als Japanse bronnen. Dit feit verleent aan dit werk van Edwin P. Hoyt een bijzondere waarde.
Schrijver: Edwin Hoyt
Oorspronkelijke titel: Guadalcanal
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-605-7360-9
Uitgever: OmegaBoek