Boekenplank:
Kies

Boeken van Thysia Huisman

Thysia Huisman woonde als kind in de Verenigde Staten en in Frankrijk. De middelbare school volgde ze in Leiden waarna ze communicatie studeerde aan het HBO. Inmiddels werkt ze al meer dan twintig jaar als regisseur en eindredacteur in de televisiewereld. In 2019 werd Thysia Huisman klokkenluider toen zij als eerste aangifte deed van verkrachting tegen haar Parijse modellenagent Jean-Luc Brunel. Vele andere slachtoffers volgden hierna haar voorbeeld.

Meer over Thysia Huisman

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Non-Fictie

Geboren: 1973

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Het boek M

Achter de Schermen

  1. Sensation Island

Non-Fictie

  • Close-up
Overzicht
Achter de Schermen
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet boek M

Het zijn de nineties. En in Amsterdam gebeurt het. Na een schrale jeugd vol van geweld en eenzaamheid besluit Mia haar ouderlijk huis in Enschede te ontvluchten. Ze stort zich in het Amsterdamse nachtleven. Daar ontmoet ze de intrigerende M, een charmante, veel oudere man. Hij is de kroonprins van de Wallen en verdient geld als water met zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

Tegen beter weten in valt Mia als een blok voor hem. Is het zijn vaderlijke schouder? Zijn aanstekelijke lust for life? Of geeft hij haar het thuis dat ze nooit heeft gehad?

Wat begint als een spannend avontuur ontspoort al snel in een verstikkende nachtmerrie. M introduceert haar niet alleen in een donkere wereld van vrouwenhandel en gedwongen prostitutie, ook zijn karakter blijkt donker te zijn. Hij is een man met geheimen. Als Mia erachter komt wie M werkelijk is, is het te laat om nog zonder kleerscheuren weg te komen.

Schrijver: Thysia Huisman
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789020608267
Ebook: 9789020630558
Uitgever: Pepper Books

Achter de SchermenSensation Island

De opnames van een populaire realityshow ontsporen op een gruwelijke manier...

De jonge onderzoeksjournalist Puck gaat undercover bij het beruchte realityprogramma Sensation Island om te onderzoeken of de geruchten over manipulatie van kandidaten waar zijn. Dit seizoen moet het programma heftiger en spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Puck belandt al snel in een maalstroom van leugens, verleiding en... moord? Welke geheimen verbergt de charismatische presentator Dennis? En hoever gaat de snoeiharde uitvoerend producent Kat om te scoren?

Sensation Island is een bloedstollend verhaal over hoe programmamakers over lijken gaan voor de kijkcijfers, waarin van alles gebeurt als de camera’s uitgaan en levensgevaarlijke spelletjes worden gespeeld.

Schrijver: Thysia Huisman
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789401621205
Ebook: 9789401621229
Uitgever: Xander

Non-FictieClose-up

Het schokkende verhaal van een Nederlands fotomodel...

Net als zo veel jonge meisjes wil Thysia van jongs af aan model worden. Wanneer ze een modellenwedstrijd wint, wordt die droom opeens werkelijkheid. Thysia blijkt een groot talent te hebben en haar carrière neemt een vlucht. Ze raakt in rap tempo bekend met de moordende concurrentie, de nooit aflatende eisen van agenten en fotografen en de gevaren van een eetstoornis.

Maar wanneer ze op 18-jarige leeftijd door een bekende modellenscout wordt uitgenodigd in zijn huis in Parijs, twijfelt ze geen seconde; hij zal haar pas écht beroemd maken. In Parijs verandert echter alles, voorgoed. Pas ruim twintig jaar later - ná de opkomst van de #MeToo-beweging en de onthullingen rondom de veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein, en jaren van therapie - durft Thysia naar buiten te komen met haar bekentenis. Haar aangrijpende verhaal begint als een sprookje, maar verandert al snel in een nachtmerrie.

Schrijver: Thysia Huisman
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789020608892
Ebook: 9789020631227
Uitgever: Pepper Books