Boekenplank:
Kies

Boeken van Sun-mi Hwang

Sun-mi Hwang is in eigen land een zeer geliefd en onderscheiden auteur. Ze heeft ruim 40 boeken gepubliceerd die, vanwege hun sprookjesachtige verhalen, gelezen worden door jong én oud.

Meer over Sun-mi Hwang

Genre: Roman

Geboren: 1963

Geboorteland: Zuid-Korea


Overzicht

  • De hond die durfde te dromen - Pureun gae jangbal
  • De kip die dacht dat ze kon vliegen - Mandangeul naon amtak
  • Het huis met de kersenbloesem - Dwitteure golchitgeoriga sanda

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe hond die durfde te dromen

Dit is het verhaal van Kroezel. Vanwege haar lange vacht en temperamentvolle karakter heeft ze nooit aansluiting gevonden bij andere honden, en ze slijt haar dagen op de patio van haar baas. Net als iedereen droomt ook Kroezel van een mooie toekomst.

Elke winter overvalt de duisternis haar opnieuw, maar dat weerhoudt haar er niet van om haar dromen na te jagen. Voorbij de donkerte, én de poort, kan ze vriendschap, moederschap en geluk vinden - als ze tenminste de kans op haar gedroomde leven durft te grijpen.

De hond die durfde te dromen gaat over de speciale band tussen hond en mens. Het gaat over fouten maken, daarvan leren en vergiffenis durven vragen. Bovenal is het een ode aan de moed om te zijn wie je bent.

Schrijver: Sun-mi Hwang
Oorspronkelijke titel: Pureun gae jangbal
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026354205
Ebook: 9789026354212
Uitgever: Ambo | Anthos
De kip die dacht dat ze kon vliegen

Dit moderne sprookje gaat over een legkip die niet langer veroordeeld wil zijn tot het produceren van eieren. Ze droomt over een vrij leven buiten de kippenren en dus bedenkt ze een plan om te ontsnappen en een ei te leggen dat helemaal van haarzelf is.

Een lofzang op vrijheid, individualisme en moederschap, met een moedige, gepassioneerde heldin, die rebelleert tegen de traditionele rolverdeling op de boerderij.

Dit Koreaanse verhaal werd vijftien jaar geleden voor het eerst uitgebracht en is ondertussen in meer dan twaalf talen vertaald. Door de verscheidenheid aan dieren in de hoofdrol het kippetje, de eend, de haan, de hond, de wezel doet het denken aan klassiekers als Charlottes Web en Animal Farm.

Schrijver: Sun-mi Hwang
Oorspronkelijke titel: Mandangeul naon amtak
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401301558
Ebook: 9789401301565
Uitgever: Altamira
Het huis met de kersenbloesem

Nadat de vader van Dae-su Kang verongelukt is, groeit hij op als wees. Tegen het einde van zijn leven keert hij terug naar zijn geboortestad als eigenaar van een succesvol bedrijf. Alles is veranderd, maar het inmiddels vervallen huis van zijn jeugd staat er nog.

Hij had de grond ooit gekocht en een groot hek om het perceel heen gezet. Maar niemand trekt zich daar iets van aan: de plek wordt door verschillende bewoners gebruikt om te spelen, kippen te houden en groenten te verbouwen. Kang leert ondanks zijn hoge leeftijd een wijze les. Want wat heb je aan bezit als je er nooit van geniet?

Het huis met de kersenbloesem gaat over in het reine komen met je verleden om verder te kunnen met je leven. Hoe oud je ook bent.

Schrijver: Sun-mi Hwang
Oorspronkelijke titel: Dwitteure golchitgeoriga sanda
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026350894
Ebook: 9789026350900
Uitgever: Ambo | Anthos