Boekenplank:
Kies

Boeken van Inge Ipenburg

Inge Ipenburg is schrijfster, actrice, presentatrice en docent camera acteren.

Meer over Inge Ipenburg

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1957

Geboorteland: Nederland

Website: Inge Ipenburg


Overzicht

  • Een schitterend ongeluk
  • Het gerecht

Siciliaanse Kronieken

  1. Moordenaarsstorm
  2. De mannen vallen

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen schitterend ongeluk

Vijf gezworen vrienden, één waarheid en een web van leugens...

Op een heerlijke nazomerse stranddag komt een hechte vriendengroep bij elkaar. Herinneringen aan dertig jaar vriendschap worden opgehaald, het leven gevierd. Alles lijkt perfect, totdat een mysterieus auto-ongeluk diezelfde avond een diepe schaduw over de dag én de vriendschap werpt.

Het ongeluk, waarbij twee van de vrienden ernstig letsel oplopen, vormt het startsein voor een zoektocht. Wie was verantwoordelijk voor het ongeluk? Wat gebeurde er in de dagen ervoor?

De vrienden ontdekken dat er grote individuele geheimen bestaan. Geheimen die om allerlei redenen verborgen zijn gebleven. Nu ze een voor een aan het licht komen, zijn de gevolgen voor alle vijf niet te overzien.

Schrijver: Inge Ipenburg
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044347395
Ebook: 9789044347401
Uitgever: The House of Books
Het gerecht

Sandra Hazelaar is een voormalig actrice die tegenwoordig in de luwte van de media-aandacht haar huiskamerrestaurant bestiert. Maar als zij op een avond in het Amsterdamse Sarphatipark getuige is van een verkrachting, zet dat haar hele leven op zijn kop.

Zij herkent de verkrachter als de strafadvocaat mr. Joachim Hansson, die regelmatig aanschuift aan de desk van een entertainmentrubriek. En hij herkent Sandra...

Gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel wil Sandra alles op alles zetten om het recht te laten zegevieren. De macht van Hansson reikt echter ver, heel ver. Hij zorgt ervoor dat haar zorgvuldig opgebouwde leven en reputatie als een kaartenhuis in elkaar storten. Sandra verliest de grip op haar leven en vrienden, terwijl Hansson de dans lijkt te ontspringen...

Schrijver: Inge Ipenburg
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026136542
Ebook: 9789026136559
Uitgever: De Fontein

Siciliaanse KroniekenMoordenaarsstorm

Maxine 'Max' Steenstra woont al een aantal jaren op Sicilië wanneer ze tijdens haar ochtend-workout op het strand een dood meisje vindt. Is dit meisje gevallen? Is ze vermoord? En waarom ligt ze precies hier, op deze voor Max zo vertrouwde plek?

Wil Heerema is een rechercheur die zijn vakantie doorbrengt in een Siciliaans dorp. Hij heeft in een opwelling geboekt, omdat deze plek door de steile straatjes met honderden trappen, de verraderlijke stroming in zee en het feit dat er niets anders te beleven valt dan wijn drinken op een terras de absolute vakantiehel is voor kinderen, bejaarden en feestende idioten. Wat hem betreft de hemel op aarde.

Maar Wil heeft weinig talent voor vakantie vieren. Dat komt goed uit, wanneer een dood meisje op het strand wordt gevonden. Samen ontdekken Wil en Max dat de dood van het meisje meer met het verleden van Max te maken heeft dan ze aanvankelijk dachten.

Schrijver: Inge Ipenburg
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789020608779
Ebook: 9789020633979
Uitgever: Pepper Books
De mannen vallen

Een klein dorp op Sicilië. Een val, een klap, een plas bloed. Op het plein voor de dom ligt het levenloze lichaam van een man. Is hij gesprongen? Of is hij gevallen, geduwd?

Hoog boven het plein wordt een jongetje in het appartement van Herman, de beste vriend van Max, gevonden. Herman zelf is nergens te bekennen, evenals de moeder van het jongetje.

Het is de zomer van 2016. Het eiland wordt overspoeld door stromen vluchtelingen, maar dit dorp lijken ze over te slaan. Op dat ene kleine meisje na. Een meisje dat niet praat.

Wat is hier in godsnaam aan de hand?

De eigengereide Max woont al jaren op Sicilië. Tijdens een indrukwekkende zomer, waarin haar verleden haar op de hielen zat, heeft ze de Hollandse inspecteur Wil Heerema beter leren kennen. Samen stuiten ze aan het einde van die lange en warme Italiaanse zomer op de sporen van een gruwelijke waarheid, die ze misschien wel nooit hadden willen kennen.

Schrijver: Inge Ipenburg
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789020608816
Uitgever: Pepper Books