Boekenplank:
Kies
  • Home
  • I
  • Jörg Isringhaus

Boeken van Jörg Isringhaus

Jörg Isringhaus (Wuppertal, Duitsland) studeerde Duitse taal en geschiedenis. Isringhaus is journalist voor de krant die Rheinische Post in Düsseldorf.

Meer over Jörg Isringhaus

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1960


Richard Krauss

  1. Zoon van Odin - Unter Mördern
  2. Een vreemde vijand - Ein fremder Feind

Dubbel uitgegeven titels

  • Zoon van de Führer - zie Zoon van Odin
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

Richard KraussZoon van Odin

'Wat een onzin. Je bent een van ons, je bent Arisch tot in je botten, net als je broeders. Zuiver bloed, zuiver hart, zuiver volk. Je bent een Zoon van Odin. Je hebt plichten te vervullen.'

Terwijl de Zweed Birger Dahlerus verwoede pogingen doet de nazi's ervan te weerhouden Polen binnen te vallen, wordt Richard Krauss, een Duitse spion die is overgelopen naar Engeland, door de Britse regering naar Duitsland gestuurd om Hitler uit de weg te ruimen.

Maar Krauss heeft andere plannen: zodra hij in Berlijn aankomt, waagt hij zich in het hol van de leeuw: het hoofdkwartier van de 'Zonen van Odin', waarvan hij vroeger zelf lid is geweest en waarvan zijn broer nu nog de leider is. Zijn enige doel is om zijn broer te wreken, die hij verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn minnares.

Ooit was Richard zelf actief lid van de organisatie en zelfs belast met een zeer belangrijke opdracht: de veiligheid van een kind dat van groot belang was voor Das Reich...

Schrijver: Jörg Isringhaus
Oorspronkelijke titel: Unter Mördern
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789045200453
Ebook: 9789045202150
Uitgever: Karakter
Een vreemde vijand

Berlijn, winter 1939/40. Richard Krauss, een Britse geheim agent, gaat een persoonlijke strijd aan met nazi-Duitsland. Nadat hij hersteld is van eerder opgelopen wonden, pakt hij zijn opdracht weer op: hij moet Hitler uitschakelen. Zijn missie wordt algauw bemoeilijkt omdat de vijand hem al snel op het spoor is.

Die vijand heet Heinrich Hansen, een meedogenloze moordenaar die op expeditie is geweest in het Amazonewoud en daar 'de witte indiaan' genoemd wordt, omdat hij zich heeft toegelegd op het maken van dodelijke gifmengsels. Terug in Duitsland zet Hansen de jacht in op Krauss om te voorkomen dat die nazikopstukken Göring en Hitler uitschakelt.

Krauss en Hansen trekken een bloederig spoor van het bar koude Berlijn in de winter van 1940 naar het bloedhete Belem in Brazilië. In een spectaculair duel op leven en dood vechten Krauss en Hansen uit wie van de twee zijn missie niet zal kunnen vervullen...

Schrijver: Jörg Isringhaus
Oorspronkelijke titel: Ein fremder Feind
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045205045
Ebook: 9789045206844
Uitgever: Karakter

Dubbel uitgegeven titelsZoon van de Führer

Zie voor de beschrijving van dit boek: Zoon van Odin.

Schrijver: Jörg Isringhaus
Oorspronkelijke titel: zie Zoon van Odin
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789045206493
Uitgever: Karakter