Boekenplank:
Kies

Boeken van Holly Jackson

Meer over Holly Jackson

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Young Adult

Geboren: 1992

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De vijf die blijven - Five survive

Moordgids voor Lieve Meisjes / Good Girl's Guide to Murder

  1. Doodleuk - Kill Joy
  2. Moordgids voor lieve meisjes - A good girl's guide to murder
  3. Lief meisje, kwaad bloed - Good girl, bad blood
  4. Zo lief als de dood - As good as dead

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vijf die blijven

Acht uur. Zes vrienden. Vijf blijven in leven...

De achttienjarige Red en haar vrienden gaan op voorjaarsvakantie naar de kust. Hun camper zit vol en de stemming zit er goed in. Totdat de camper op mysterieuze wijze opeens tot stilstand komt in niemandsland. Terwijl de wielen een voor een kapot worden geschoten, beseft de groep dat er geen sprake is van een ongeluk. Er zit een scherpschutter daarbuiten, en hij heeft het op een van hen gemunt. Iemand uit de groep heeft namelijk een geheim waar de schutter een moord voor zou plegen.

Het is het begin van een kat- en muisspel waarin de zes vrienden wanhopig op zoek gaan naar hulp. Verborgen geheimen komen aan het licht en er heerst een dodelijke spanning binnen de groep. Er is maar één ding zeker. Niet iedereen zal deze nacht overleven...

Schrijver: Holly Jackson
Oorspronkelijke titel: Five survive
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789021476803
Uitgever: Volt

Moordgids voor Lieve Meisjes / Good Girl's Guide to MurderDoodleuk

Pippa Fitz-Amobi heeft niet echt zin in het moordmysteriefeestje dat een van haar vrienden organiseert. Ze ziet het niet zitten zich uit te dossen in chique avondkleding uit de jaren 1920, en vindt het maar niks dat ze moeten doen alsof het dorp waar ze wonen, Little Kilton, een eiland is dat Joy heet.

Maar wanneer het spel eenmaal is begonnen, laat Pip zich volledig meesleuren in de fantasiewereld van intriges, misleiding en moord. Terwijl Pip de rol van detective speelt, en de identiteit van de moordenaar probeert te ontrafelen met telkens weer een nieuw aanwijzing, is de moord op de fictieve Reginald Remy echter niet de enige zaak die haar bezighoudt.

Schrijver: Holly Jackson
Oorspronkelijke titel: Kill Joy
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789021470757
Ebook: 9789021470764
Uitgever: Volt
Moordgids voor lieve meisjes

Zaak gesloten...

Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde.

Zelfs vijf jaar later ziet Pippa Fitz-Amobi nog de impact die de zaak op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd afgevraagd wat er nu precies is gebeurd. Wanneer ze de zaak kiest als onderwerp voor haar profielwerkstuk, komen er al snel geheimen boven die iemand liever verborgen had willen houden. Het lijkt wel alsof diegene haar tegenwerkt - zou de echte moordenaar nog leven?

Schrijver: Holly Jackson
Oorspronkelijke titel: A good girl's guide to murder
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789021422435
Ebook: 9789021422442
Uitgever: Volt
Lief meisje, kwaad bloed

Iemand wordt vermist. Niemand praat erover. Maar dit keer luistert iedereen mee...

Pip Fitz-Amobi is geen detective meer. Haar true crime-podcast over de moordzaak die ze een jaar geleden oploste ging dan wel viral, toch beweert Pip dat haar opsporingsdagen achter haar liggen.

Die belofte moet ze breken wanneer een kennis vermist raakt. Jamie Reynolds is verdwenen, maar de politie doet niets. En als zíj niet naar Jamie zoeken, komt Pip in actie. Tijdens haar zoektocht onthult ze steeds meer duistere geheimen van haar dorp...

En dit keer luistert iedereen mee via haar podcast. Zal ze Jamie vinden voor het te laat is?

Schrijver: Holly Jackson
Oorspronkelijke titel: Good girl, bad blood
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789021425368
Ebook: 9789021425955
Uitgever: Volt
Zo lief als de dood

Detective Pip Fitz-Amobi is inmiddels wel gewend aan online-doodsbedreigingen. Maar er is er een die haar niet loslaat, iemand die maar blijft vragen: wie zal jou zoeken als jíj degene bent die verdwijnt?

En de bedreigingen zijn niet alleen online, Pip heeft een stalker die weet waar ze woont. De politie weigert iets te doen en dan vindt Pip zelf een link tussen haar stalker en een lokale seriemoordenaar. De moordenaar zit al zes jaar in de gevangenis, maar Pip vermoedt dat de verkeerde man gepakt is...

Schrijver: Holly Jackson
Oorspronkelijke titel: As good as dead
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789021461151
Uitgever: Volt