Boekenplank:
Kies

Boeken van Camille Jacobs

Meer over Camille Jacobs

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1953

Geboorteland: België

Website: Camille Jacobs


Overzicht

  • De laatste opdracht
  • De naakte man
  • Dodelijke afrekening
  • Moedermoord
  • Wraak

Vasco

  1. De waarheid
  2. Zeventien

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste opdracht

De grootste intimiteit van de mens is die van het lijden...

Twee mannen, Ronny en Ray, besluiten na een paar avonden in het café hun leven een drastische wending te geven. Alles gaat goed, ze laten het verleden achter zich en starten samen een detectivebureau. Maar dan gebeurt er iets dramatisch. Onverklaarbare moorden volgen elkaar op. Ook zij raken erbij betrokken.

De inspecteurs Erik en Freddy vinden geen enkel verklaarbaar motief. Tot ze met hun neus op de feiten worden gedrukt.

Schrijver: Camille Jacobs
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789464375633
Uitgever: Boekengilde
De naakte man

Tegenslag wordt vaak gevolgd door nog meer tegenslagen...

Het leven van Rudy Saer loopt op wieltjes... tot zijn leven onverwacht volledig door mekaar wordt geschud. De tegenslagen volgen elkaar op in versneld tempo. Door omstandigheden word hij geconfronteerd op een wandeling met een naakte man. Wie hij is wist hij niet. Maar wat hij wel ondervond was dat die hem trakteerde op een rammeling. Waarna hij terug bij bewustzijn kwam tegen een boom zittende. Hoe kwam hij daar? Wie had hem daar gezet en waarom?

Toen kon hij nog niet weten dat deze geschiedenis nog een staartje zou krijgen. Hij zoekt troost bij een jonge Turkse vrouw en wordt geconfronteerd met een andere godsdienst, de islam. Zijn leven kende een tijd zonder problemen en krijgt een dieptepunt wat moeilijk te verteren valt. Kan Rudy het tij nog doen keren?

Schrijver: Camille Jacobs
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789464379266
Uitgever: Boekengilde
Dodelijke afrekening

Het is een dubbel genot de bedrieger te bedriegen...

Een bankbediende uit het Antwerpse verhuist naar Limburg, door omstandigheden die hij niet had zien aankomen. Omdat de verrassingen de wereld niet uit zijn, overkomt hem een belevenis die zijn leven een andere wending zal geven. Wie is het lijk, met een vlek in zijn gezicht, dat hij in zijn kofferbak aantreft?

Leo ondervindt dat liegen hem niet zo goed afgaat. Kan hij zich eruit praten of gebeurt het tegenovergestelde? Corruptie, daar zou hij nooit aan meedoen, maar als er een dreigement boven zijn hoofd hangt, heeft hij misschien geen andere keuze?

Zal Leo’s verliefdheid beantwoord worden of wordt dit ook brutaal verstoord? Waarom wil hij iets rechtzetten in de stad Thessaloniki? Slaagt Leo erin de bedrieger te bedriegen?

Schrijver: Camille Jacobs
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789462470279
Uitgever: Boekengilde
Moedermoord

De waarheid wil niet begraven worden...

Dit verhaal begint bij Fons, hij werkt bij Théodore Masy in Houthalen. Fons is ziekelijk jaloers en neemt de woorden van mijnheer Masy letterlijk. We volgen de familie Jansen door de jaren heen.

Wie is die mysterieuze tante en wie is Felix? Welke dodelijke geheimen schuilen in het huis in de Stationsstraat? Willem komt voor een onmogelijk dilemma te staan. Als er dan toch geen andere mogelijkheid is, neemt hij een besluit.

Soms kan haat te ver gaan... Dat bewijst Willems vrouw Maria. Willem twijfelt of hij wel verliefd was op Maria, omdat hij dat gevoel niet kende. Kristel brengt daar duidelijk verandering in.

Schrijver: Camille Jacobs
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789464029840
Uitgever: Boekengilde
Wraak

Bij wraak komt men altijd bedrogen uit...

Na zijn pensioen denkt politie-inspecteur Arthur samen met zijn vrouw (een kunstenares) te gaan genieten van reizen en kunst bekijken. Door het overlijden van zijn geliefde Vero loopt alles echter anders.

Als dan blijkt dat de kunstwerken van zijn vrouw niet alleen verkocht zijn, maar dat er voor deze verkoop ook doden vallen, gaat Arthur op zoek naar de dader. Daarbij wordt hij gehinderd door een vrijgelaten veroordeelde van een veertig jaar oude zaak, die hem koste wat kost wil laten hangen...

Schrijver: Camille Jacobs
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789463237345
Uitgever: Boekengilde

VascoDe waarheid

Menig geheim zou men niet te weten komen, als het niet geheim was...

Een politie-inspecteur in Genk wordt geconfronteerd met een niet alledaagse moordzaak. Het begin van een onderzoek dat heel zijn leven overhoop zal gooien en waarvoor hij in zijn familiegeschiedenis zal moeten duiken.

Welk verband is er tussen Genk, Leipzig, Antwerpen en Kroatië? Waarom werd Vasco opgesloten? Zal hij bevrijd worden? Overleeft Mario de aanslag op zijn leven? Wat hebben een virus en vaccin met deze zaak te maken? Zijn de ouders van Vasco door een noodlottig ongeval om het leven gekomen? Krijgt hij de verrassing van zijn leven te verwerken?

Meer vragen dan antwoorden.

Schrijver: Camille Jacobs
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789464025736
Uitgever: Boekengilde
Zeventien

Geluk hangt soms aan een zijden draadje...

Vasco is getuige van een incident dat hij beter niet gezien had. Dit is het begin van een rollercoaster die hem in gevaarlijke situaties brengt. Als inspecteur moet hij naar Karlovy Vary in Tsjechië, waar de gevolgen niet zonder gevaar zijn. Per toeval ontmoet Vasco een zekere Pol. Of is dit toch geen toeval? Wat gebeurt er op het eilandje aan de molenvijver in Genk en op het oude kerkhof in Hasselt?

Berno wordt weer opgeroepen om samen met Linda en Mario dit mysterie op te lossen. Door omstandigheden komt Linda in gevaar en haar redding lijkt niet meteen nabij. Waarom doen een crematorium en een begrafenisondernemer onze wenkbrauwen fronsen bij het lezen van deze toch geheel onverwachte gebeurtenissen?

Schrijver: Camille Jacobs
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789464373936
Uitgever: Boekengilde