Boekenplank:
Kies

Boeken van Melissa Jagears

Melissa Jagears woont met haar gezin in Kansas. Ze geeft haar kinderen thuis les en is een uitgesproken nachtuil. Met haar novelle De brief won ze de ACFW Carol Award, een prijs voor christelijke fictie.

Meer over Melissa Jagears

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Melissa Jagears


Onverwachte bruiden / Unexpected brides

  1. De brief - Love by the letter
  2. Een bruid om van te houden - A bride for keeps
  3. Een bruid op bestelling - A bride in store
  4. Een bruid voor het leven - A bride at last
  5. Blind voor de liefde - Blinded by love

The Teaville Moral Society

  1. Een meesterlijk schot - Engaging the competition
  2. Vol vertrouwen - A heart most certain
  3. Het verleden voorbij - A love so true
  4. Een schone lei - A chance at forever

gedetailleerd overzicht

Onverwachte bruiden / Unexpected bridesDe brief

Dex Stanton heeft nooit veel tijd gehad om boekenwijsheid op te doen. Hij was te druk met het zorgen voor zijn familie. Nu hij naar het westen gaat, hoopt Dex zelf een gezin te stichten. Helaas loopt zijn poging om een postorderbruid te krijgen op niets uit; de bruid in spe drijft zelfs de spot met zijn vreselijke spelling. Hoewel hij beslist niet wil dat Rachel Oliver ontdekt hoe dom hij is, heeft hij hulp nodig en zij is de slimste vrouw van het stadje.

Rachel Oliver is drie jaar in het stadje blijven hangen, dagdromend over Dex Stanton, maar nu heeft ze er genoeg van. Als hij zo dwaas is een brief naar een bedrijf voor postorderbruiden te schrijven, moet hij dat zelf weten. Maar als ze Dex bijles gaat geven, beseft ze dat ze hem eigenlijk nog niet wil opgeven.

De tijd begint te dringen. Kunnen twee van de koppigste mensen uit het stadje hun trots opzij zetten om de liefde te vinden?

Schrijver: Melissa Jagears
Oorspronkelijke titel: Love by the letter
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789077669792
Uitgever: Grace Publishing House
Een bruid om van te houden

Everett Cline zal zich er niet toe verlagen een postorderbruid te zoeken. Tenminste, niet opnieuw. Hij is al door drie postorderbruiden in de steek gelaten en vermoedt dat er in zijn toekomst geen plaats is voor een vrouw. Maar een buurvrouw, met het hart op de juiste plaats, wil hem graag gelukkig zien en zorgt ervoor, achter zijn rug om, dat er weer een vrouw voor hem naar het stadje komt.

Julia Lockwood is voor haar vader nooit meer dan een mooi poppetje geweest en voor haar voormalige verloofde niet meer dan een zakelijke aanwinst. Een postorderhuwelijk in het verre Kansas is haar laatste uitweg, en ze wil alles doen om haar leven in Massachusetts en het hartzeer dat ze daar heeft opgelopen, achter zich te laten.

Hoewel Everett niet begrijpt dat een prachtige, verfijnde vrouw als Julia gelukkig zou kunnen zijn met een eenvoudig leven zoals het zijne, kan hij wel wat hulp gebruiken op zijn boerderij. Julia is vastbesloten te laten zien dat ze meer is dan een knap gezichtje en stemt in met een verstandshuwelijk. Ze wordt geconfronteerd met de harde werkelijkheid van het leven op de prairie en is niet van plan de aarzelende gevoelens die tussen hen groeien toe te laten. Zullen Everett en Julia elkaar ooit voldoende in vertrouwen durven nemen om hun liefde te laten opbloeien?

Schrijver: Melissa Jagears
Oorspronkelijke titel: A bride for keeps
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789077669808
Uitgever: Grace Publishing House
Een bruid op bestelling

Postorderbruid Eliza Cantrell verheugt zich erop haar toekomstige echtgenoot te ontmoeten en samen met hem zijn slechtlopende winkel nieuw leven in te blazen. Om hem te verrassen reist ze een week eerder dan gepland naar hem toe. Dat pakt echter niet goed uit: onderweg wordt ze beroofd van haar bruidsschat, en bij aankomst blijkt haar verloofde Axel spoorloos verdwenen te zijn.

Axels zakenpartner William Stanton zou veel liever dokter zijn dan winkelier. Wanneer de toekomstige bruid van zijn vriend berooid en eenzaam bij hem op de stoep staat, voel hij zich voor haar verantwoordelijk. Hij laat haar meewerken in de winkel - waar zij binnen de kortste keren bewijst veel meer verstand te hebben van zakendoen dan hij.

Dat er een vonk overslaat tussen William en Eliza, valt moeilijk te negeren. Maar Elisa heeft Axel beloofd zijn vrouw te worden, en Will heeft maar één doel: genoeg sparen om medicijnen te kunnen studeren. Wanneer Axel ten slotte terugkeert, beginnen de problemen pas goed. Al snel staan Will en Eliza voor ingrijpende keuzes. Hoeveel zijn ze bereid op te offeren om hun eigen dromen in vervulling te doen gaan? Of is er nog een andere mogelijkheid - een droom voor hen samen?

Schrijver: Melissa Jagears
Oorspronkelijke titel: A bride in store
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789077669945
Uitgever: Grace Publishing House
Een bruid voor het leven

In de steek gelaten door zijn postorderbruid heeft Silas Jonesey een hevige strijd moeten leveren om een patroon van slechte keuzes te doorbreken. Zijn gebeden om hereniging lijken nu eindelijk verhoord te worden, want zijn weggelopen vrouw heeft hem ingelicht over haar verblijfplaats.

Kate Dawson zou een postorderbruid worden, maar toen ze erachter kwam dat ze misleid was door haar aanstaande bruidegom, is ze als schooljuf gaan werken. Als de moeder van een leerling overlijdt, denkt Kate de zorg voor de negenjarige Anthony op zich te zullen nemen - tot er plotseling twee mannen opduiken in de stad die beiden beweren de vader van de jongen te zijn.

Silas ziet dat Anthony van Kate houdt, en roept daarom haar hulp in om contact te krijgen met de jongen en voor de rechtbank zijn vaderschap te bewijzen. Hun gemeenschappelijke belangstelling voor Anthony leidt tot belangstelling voor elkaar, en Silas en Kate denken voorzichtig hun moeizame begin achter zich te kunnen laten.

Maar geen van beiden is voorbereid op de geheimen en de verwondingen uit het verleden die nog aan het licht moeten komen. Kunnen de verwonde harten van Silas, Kate en Anthony hen samenbinden, of zullen ze door alles wat er tussen hen in staat hun hele leven eenzaam blijven?

Schrijver: Melissa Jagears
Oorspronkelijke titel: A bride at last
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789492234049
Uitgever: Grace Publishing House
Blind voor de liefde

Neil Oliver is een man van weinig woorden en veel bezit. Wanneer hij te horen krijgt dat zijn afnemende gezichtsvermogen tot blindheid kan leiden, weet hij dat hij iemand nodig heeft aan wie hij zichzelf en zijn zaken kan toevertrouwen.

Helen Barker heeft twintig jaar al haar tijd gestopt in het opvoeden van de kinderen van haar zus. Nu de jongste het nest verlaten heeft, heeft ze weinig meer omhanden dan lezen en naaien met als enig lichtpuntje in haar bestaan de diepgaande gesprekken met Neil over de Bijbel of de preek. Als hij haar vraagt een verstandshuwelijk met hem aan te gaan, grijpt ze de kans om haar bestaan als oude vrijster achter zich te laten met beide handen aan, ondanks Neils teruggetrokken levensstijl.

Zullen beiden hun oude, vertrouwde gewoonten opzij kunnen zetten om erachter te komen hoe ze elkaar kunnen liefhebben als het delen van woorden en gevoelens niet zo vanzelfsprekend is?

Schrijver: Melissa Jagears
Oorspronkelijke titel: Blinded by love
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789492234087
Uitgever: Grace Publishing House

The Teaville Moral SocietyEen meesterlijk schot

Harrison Gray en Charlotte Andrews zijn al jarenlang rivalen. Nu Charlie een huwelijk met een andere man overweegt, lijkt het erop dat ze hun geschil nooit meer zullen bijleggen. Maar een ongelukje verandert alles...

Wanneer Harrisons bril kapot gaat - wat hem praktisch blind maakt - moet Charlie hem helpen met lesgeven. Deze samenwerking dwingt de voormalige tegenstanders met andere ogen naar elkaar te kijken. Kunnen ze hun vijandigheid overwinnen, of blijft een meesterlijk schot voor altijd tussen hen in staan?

Schrijver: Melissa Jagears
Oorspronkelijke titel: Engaging the competition
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789492234155
Uitgever: Grace Publishing House
Vol vertrouwen

Lydia King weet wat armoede is en daarom sluit ze zich aan bij het moreel genootschap van Teaville, in de hoop de minder bedeelden van de stad te kunnen helpen. Maar vanwege de steeds oplopende schulden van haar vader en de snel verslechterende gezondheid van haar moeder vraagt ze zich af hoelang het zal duren voordat ze zelf in het armenhuis terecht zal komen. Haar beste kans op een financieel zekere toekomst is een huwelijk met de politicus die haar het hof maakt, en het kan beslist geen kwaad dat zijn moeder de voorzitster is van het moreel genootschap. Lydia's eerste taak als lid van het genootschap - een schenking loskrijgen van Nicholas Lowe, de rijkste man van de stad - lijkt gemakkelijk... totdat hij ronduit weigert.

Hoewel hij de schijn tegen heeft, wil Nicholas graag andere mensen helpen. Maar dan wel op zijn eigen manier en in het geheim. Als Lydia vasthoudend blijkt te zijn, komen ze tot een overeenkomst, maar Nicholas heeft daarbij wel een paar 'verrassingen' voor Lydia in petto. Geen van beiden voorziet de pijnlijke complicaties die uit hun samenwerking zullen voortkomen. En wanneer er allerlei stadsgeheimen aan het licht komen, moet blijken of dit onwaarschijnlijke stel hun verschillen in achtergrond en overtuigingen weet te overbruggen. Gaan ze vol vertrouwen hun toekomst tegemoet?

Schrijver: Melissa Jagears
Oorspronkelijke titel: A heart most certain
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789492234179
Uitgever: Grace Publishing House
Het verleden voorbij

Evelyn Wisely geniet van het werken in het plaatselijke weeshuis, maar haar hart ligt ook bij de vrouwen van Teaville die in nood verkeren. Haar baas is bereid te helpen bij het bouwen van een vrouwenopvanghuis, maar alleen als ze de medewerking en financiële steun van andere plaatselijke zakenlieden weet te verwerven.

David Kingsman is van plan precies lang genoeg in Teaville te blijven om het bedrijf van zijn vader weer goed draaiend te krijgen, maar hij wordt geboeid door Evelyns plannen en voelt zich er met de dag meer bij betrokken.

Zullen hun plannen en samenwerking in duigen vallen als ze geconfronteerd worden met het verleden, of kunnen ze ondanks alles vertrouwen op het plan dat God voor hen heeft?

Schrijver: Melissa Jagears
Oorspronkelijke titel: A love so true
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789492234551
Uitgever: Grace Publishing House
Een schone lei

Mercy McClain is vastbesloten om de kinderen van Teaville te behoeden voor de pesterijen die zijzelf als kind heeft moeten doorstaan. Ze vindt veel voldoening in haar werk in het plaatselijke weeshuis en in haar taak als lid van het schoolbestuur. Als Aaron Firebrook, de grootste pestkop uit haar jeugd, solliciteert naar een functie als leraar, is ze er faliekant tegen dat hij wordt aangenomen.

Aaron beseft dat Mercy’s wantrouwen volkomen terecht is, maar hij is als een veranderd man naar zijn geboorteplaats teruggekeerd en wil vergeving vragen aan de mensen die hij slecht behandeld heeft. Hij verwacht niet dat Mercy hem zal mogen, maar hij kan wel laten zien dat hij nu het beste met de kinderen voorheeft.

Laten Mercy en Aaron hun toekomst bepalen door wrok en oude wonden, of kunnen ze het verleden overwinnen en samen met een schone lei beginnen?

Schrijver: Melissa Jagears
Oorspronkelijke titel: A chance at forever
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789492234490
Uitgever: Grace Publishing House