Boekenplank:
Kies

Boeken van Roel Janssen

Meer over Roel Janssen

Genre: Thriller / Spanning

Website: http://www.roeljanssen.nl


Overzicht

  • De kloonbaby
  • De stem van het volk
  • De struisvogelcode
  • De tiende vrouw
  • Het Mercator complot
  • Karaktermoord

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kloonbaby
De gedreven wetenschapster Iris Stork en de al even gepassioneerde financieel directeur Darren Gittinger hebben zo hun eigen bedoelingen met het gentechnologische bedrijf Geniris. Iris zet alles op alles om haar wetenschappelijke vinding te perfectioneren. Darren is binnengehaald om de beursgang van het bedrijf in goede banen te leiden. Zowel wetenschappelijk als financieel staat Geniris voor een doorbraak. Maar het Nederlandse biotechbedrijf stuit op politieke, maatschappelijke en morele weerstanden. En moet zelfs aanslagen trotseren.
Schrijver: Roel Janssen
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-445-0263-8
Uitgever: De Geus
De stem van het volk
Nikki Koudstaal leidt een zorgeloos bestaan. Ze speelt golf, geniet van het geld van haar man, een projectontwikkelaar, en sinds kort ook van haar geheime relatie met Hugh. Maar haar leven verandert in een nachtmerrie als twee Marokkaanse jongens op een scooter moedwillig tegen haar auto botsen en haar afpersen. Hierdoor raakt Nikki ongewild betrokken bij Eva Perdon, de politieke ster die de televisieshow "Wie wil het volk?" heeft gewonnen. Eva kan een slachtoffer als Nikki uitstekend gebruiken in haar meedogenloze campagne. Nikki komt terecht in een web van belangen en leugens dat haar leven tot een hel maakt. In het nauw gedreven ontdekt ze samen met Hugh de ware macht van de media en de sinistere achtergrond van de populistische politiek.
Schrijver: Roel Janssen
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-234-4025-3
Uitgever: Cargo
De struisvogelcode
Vlak voordat de Europese munt, de euro, wordt ingevoerd, zakt plotseling de koers van de Franse franc. Deze koersval dreigt de Monetaire Unie van Europa op het allerlaatste moment te torpederen. Welke duistere krachten bewegen de financiële markten? En heeft deze valuta-crisis iets te maken met de moord op de directeur van de Europese Centrale Bank in Frankfurt? Twee jonge bankiers 'Globy' Kempers en Arlette van Sterren, gaan op onderzoek uit. De ambities van internationale bankiers, de politieke manoeuvres van centrale banken, de snelle dealers en speculanten: er opent zich een financiële wereld met Europa als speelbal. De intriges rond de Europese munt, de spanning in de 'dealing rooms' van de financiële markten en de geheimen van Internet slepen de lezer mee.
Schrijver: Roel Janssen
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-5018-354-9
Uitgever: Balans
De tiende vrouw
Als de knappe journaliste Tessa Insinger in het holst van de nacht aan boord stapt van het zeiljacht Joyeuse, heeft ze maar één doel: wraak. Het schip is eigendom van Eric Pincoff, een megalomane projectontwikkelaar die werkt aan een moderne versie van het Europese rijk van Karel de Grote. Aan boord zijn ook Pincoffs Chileense bodyguard en zijn aantrekkelijke Britse bankier. Tessa's vriend is kort daarvoor op straat vermoord omdat hij advocaat was van Pincoff. Eenmaal op zee ontdekt Tessa dat de sleutel tot het imperium van de zakenman verborgen is in de namen van de tien vrouwen van Karel de Grote. Terwijl ze op de hielen worden gezeten door Pincoffs talrijke belagers, ontbrandt er op de Joyeuse een strijd om de code. Iedereen denkt elkaar te slim af te zijn, maar Tessa weet dat slechts één opvarende van de code gebruik kan maken.
Schrijver: Roel Janssen
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-234-2395-9
Uitgever: Cargo
Het Mercator complot
Bij de feestelijke invoering van de eurobiljetten, op 1 januari 2002, duiken er bij de Amsterdamse Mercator Bank plotseling vervalsingen op. Infiltreert de Russische maffia in het Europese bankwezen of is er sprake van een wraakactie van de grote banken tegen het succes van de kleine Mercator Bank? Oscar Straver en Stephanie Horlick gaan op onderzoek. Zij stuiten op zwart geld dat in 2002 omgewisseld moet worden in euro's. De draaischijf van de witwasactiviteiten is het amusementspark Euroville in Luxemburg. Wat heeft dit netwerk te maken met de vervalste eurobiljetten? Feiten over de euro, gebeurtenissen die werkelijk hebben plaatsgevonden en fictie zijn vernuftig met elkaar verweven in een avontuurlijk verhaal waarin Oscar en Stephanie de geldscheppers uiteindelijk te slim af zijn. In de aanloop naar de euro was het scenario van Het Mercator complot uiterst realistisch en bedenkelijk.
Schrijver: Roel Janssen
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-5018-512-6
Uitgever: Balans


Karaktermoord
Voor bijgeloof is geen plaats in het karakter van de ambitieuze Harro Hollinger. Maar zijn leven raakt ontregeld als zijn Chinese zakenpartner dood wordt aangetroffen in een Rotterdamse hotelkamer. Tot overmaat van ramp wordt zijn bedrijf Ether.Corp het doelwit van acties van Europese antiglobalisten en blijkt de elektronische apparatuur die hij uit China importeert op mysterieuze wijze te zijn gesaboteerd. Zijn zakelijke droom spat uiteen en zijn privé-leven staat onder druk. Maar dan krijgt hij onverwachte steun van Meili, een jonge rechercheur. En van zijn vriendin die gelooft in de heilzame werking van de Chinese astrologie.
Schrijver: Roel Janssen
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-234-1812-3
Uitgever: Cargo