Boekenplank:
Kies

Boeken van Michiel Janzen

Michiel Janzen begon zijn schrijfcarrière met een non-fictie boek waarbij hij zijn kennis en ervaring uit het bedrijfsleven combineerde met zijn fascinatie voor militair-strategische operaties. Tegenwoordig is Janzen fulltime schrijver.

Meer over Michiel Janzen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Nederland

Website: Michiel Janzen


Overzicht

  • De aanslag die moest gebeuren
  • Operatie rode modder

Otto Skorzeny

  1. Hitlers geheime Ardennencommando
  2. De jacht op de Führer
  3. Het vierde rijk

E-books

  • Der Tag der Entscheidung

Non-Fictie

  • Denken als een generaal

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe aanslag die moest gebeuren

Wat als een extreemrechts politicus slachtoffer wordt van een terroristische aanslag?

Twee blanke mannen uit Den Haag raken elk op hun manier betrokken bij een jihadistisch complot om het populairste extreemrechtse partijkopstuk van het land, Gust Dewilde, te vermoorden.

Een radicale cel, een haatimam, een stewardess, een horloge en een potje medicijnen vormen de opmaat tot de aanslag in Schoten. Zal de best bewaakte politicus van Europa hetzelfde lot ondergaan als Pim Fortuyn?

Schrijver: Michiel Janzen
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401455626
Ebook: 9789401456500
Uitgever: Lannoo
Operatie rode modder

Een Britse piloot belandt in de dodenakkers van Passchendaele. Kan hij gered worden uit het niemandsland?

Een Brits piloot krijgt de opdracht om een belangrijk bericht aan maarschalk Haig te bezorgen. De vlucht naar het hoofdkwartier verloopt rustig, tot zijn toestel neergeschoten wordt boven het slagveld bij Passchendaele.

Hij is in niemandsland terechtgekomen, precies tussen de Duitse en Britse linies. Kan een reddingsoperatie hem redden of valt de geheime boodschap in Duitse handen?

Schrijver: Michiel Janzen
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789401487344
Ebook: 9789401487351
Uitgever: Lannoo

Otto SkorzenyHitlers geheime Ardennencommando

Kan Otto Skorzeny het verloop van WOII doen kantelen?

Tijdens operatie Greif, een valse vlag-operatie die voorafging aan het Ardennenoffensief, waren Duitse commando's verkleed als Amerikaanse GI's.

Hitlers favoriete commandant Otto Skorzeny weet dat als de Amerikanen zijn mannen aanhouden, ze deze zullen executeren als spion. Skorzeny geeft daarom zijn trouwe helper Günther nog een tweede opdracht mee: hij moet Dwight Eisenhower, de hoogste Amerikaanse generaal, uitschakelen.

Schrijver: Michiel Janzen
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401463300
Ebook: 9789401463331
Uitgever: Lannoo
De jacht op de Führer

Helpt Skorzeny Hitler ontsnappen?

Berlijn, 17 maart 1945. Adolf Hitler roept de hulp in van zijn favoriete commando, Otto Skorzeny, om hem te helpen ontsnappen uit zijn bunker in de belegerde stad.

Skorzeny heeft voor deze ontsnappingspoging, operatie Grau, drie scenario's gereed, maar naarmate de tijd vordert, lijkt geen enkel scenario meer uitvoerbaar. Het net sluit aan alle kanten. De jacht op de nazidictator is begonnen.

Schrijver: Michiel Janzen
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789401471336
Uitgever: Lannoo
Het vierde rijk

Wat als Hitler WOII overleeft?

Op 30 april 1945 komen de Russische troepen aan bij de Führerbunker. Ze zijn op zoek naar Adolf Hitler, maar die blijkt onvindbaar. Een Duitse officier zet hen op het spoor van Otto Skorzeny, Hitlers favoriete commando en belast met de taak om de Führer Berlijn uit te smokkelen.

Niet alleen de Russen, maar ook de Britten willen Hitler levend in handen krijgen. De achtervolging leidt hen tot aan de haven van Cartagena en de overzijde van de Atlantische Oceaan.


Schrijver: Michiel Janzen
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789401479646
Uitgever: Lannoo

E-booksDer Tag der Entscheidung

In de nacht van 9 op 10 oktober 1989 dreigt de Koude Oorlog alsnog heet te worden...

Zomer 2016. Bärbel en Uwe bezoeken haar vader in Rostock. Bärbel is moe en gaat vroeg naar bed. De oude man opent een fles sterke drank en toost met Uwe, zijn aanstaande schoonzoon. Het goede nieuws roept bij Klaus oude herinneringen op.

Klaus vertelt over de memorabele avond van 9 oktober 1989, een maand voor de val van de Berlijnse Muur. Hij is aangewezen als biograaf van Erich Honecker. Deze lange nacht brengt hij, samen met de secretaris-generaal en een hoge NVA-generaal, door in de jachthut van Honecker. Twee dagen eerder werd het veertigjarig bestaan van de DDR groots gevierd. Maar het volk mort en de protesten nemen een steeds grotere vorm aan. Honecker overweegt drastische maatregelen om het tij te keren. De toekomst van Europa staat op het spel.

Der Tag der Entscheidung is een historische thriller die een scenario schetst dat zomaar had kunnen plaatsvinden. Net als Adolf Hitler stond DDR secretaris-generaal Erich Honecker alle middelen ter beschikking om Duitsland opnieuw in het verderf te storten. Niets wees erop dat de Koude Oorlog vreedzaam zou eindigen.

Schrijver: Michiel Janzen
Eerste uitgave: 2016
Ebook: 9789402155808
Uitgever: Brave New Books

Non-FictieDenken als een generaal

Wil jij ook risico's nemen, knopen doorhakken en moeiteloos collega's en vrienden overtuigen? Kies dan voor de strategieën en tactieken van de generaal, toonbeeld van daadkracht en heldere communicatie.

In dit boek lees je hoe de grote generaals in onmogelijke situaties zegevierden. Lees hoe Hannibal out-of-the-box dacht, Michiel de Ruyter teamspirit kweekte en Napoleon bij Austerlitz dankbaar gebruikmaakte van de fog of war.

Michiel Janzen is strategy director bij GBE communicatie in Den Haag. In Denken als een generaal combineert hij zijn kennis en ervaring in het bedrijfsleven met zijn fascinatie voor militair-strategische operaties.

Schrijver: Michiel Janzen
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789461260277
Ebook: 9789461260369
Uitgever: Haystack