Boekenplank:
Kies

Boeken van Pamela Jekel


Overzicht

  • Californische dromen - The last of the Californian girls
  • Columbia - Columbia
  • Ster van de zee - Sea Star

gedetailleerd overzicht

OverzichtCalifornische dromen
David Levine was een geboren en getogen New Yorker. In 1965, aan het begin van zijn laatste high school-jaar, werd zijn vader overgeplaatst naar Californië. Tot verdriet van David: hij hoorde thuis in de subway, niet op een surfplank. En iedereen wist dat de Californische zon de hersencellen deed verschrompelen. Sherry Gentry had blond haar tot op de heupen. Ze reed in een lichtblauwe MG convertible en woonde in een haciënda als een verjaardagstaart. Ze was cheerleader, fan van de Beach Boys, en ze was een godin - de belichaming van de dagdromen van alle jongens. En David Levine vergat zijn intellectuele principes en werd hopeloos verliefd...
Schrijver: Pamela Jekel
Oorspronkelijke titel: The last of the Californian girls
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-325-0331-6
Uitgever: De Kern
Columbia
Columbia is het historisch accurate, caleidoscopische verhaal van helden en schurken en hun dromen van land, goud, zalm, hout en macht. Deze dromen beginnen 9000 jaar geleden als een jagende nomade een mastodont doodt en eindigen bij het archeologische team dat verwoed werkt om de bewijzen van deze jacht op te graven voor het water van de Columbia zal stijgen en de sporen voorgoed zal bedekken. Daartussen heeft de historica Pamela Jekel een familieportret geschilderd van vijf generaties. We leren Ilchee kennen, een prinses van de Chinook Indianen, die met de blanke handelaar Duncan McDougal trouwt; haar zoon Caleb, die zijn blanke bruid uit de handen van zijn eigen volk moet redden: Calebs zoon Isaac die in de lucratieve houthandel moet ervaren dat het lot sterker is dan macht: Ning Ho, Isaacs Chinese maîtresse, die alles van plezier weet, maar hem nog meer over het leven leert: Will, die zijn vader weerstaat en zijn leven wijdt aan de bouw van de machtige Grand Coulee Dam: en Leona, Wills vrouw, die een geheim met zich meedraagt dat de familie dreigt te vernietigen.
Schrijver: Pamela Jekel
Oorspronkelijke titel: Columbia
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-325-0272-7
Uitgever: De Kern
Ster van de zee
Ster van de zee is een onstuimige, op historische feiten gebaseerde roman die de avonturen beschrijft van Anne Bonny, de Piratenkoningin, die in de eerste helft van de achttiende eeuw de blauwe wateren van de Caribische Zee onveilig maakte. Het verhaal speelt zich af in exotische oorden met schitterende palmenstranden: Jamaica, Cuba, de Bahama's en het beruchte pirateneiland New Providence. Een uitgestrekt zeegebied waar Anne als twintigjarige het commando voert op haar eigen piratenschip. Haar bemanning draagt haar op handen en door haar uitstekende zeemanschap, moed en koele berekening wordt zij door de andere piraten in de Caribische Zee al snel geaccepteerd. Haar ster als piratenkoningin is snel rijzende, maar dan blijkt dat Anne niet alleen een onverschrokken boekanier is, maar tevens een beeldschone, hartstochtelijke vrouw.
Schrijver: Pamela Jekel
Oorspronkelijke titel: Sea Star
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-325-0146-1
Uitgever: De Kern