Boekenplank:
Kies
  • Home
  • J
  • Matti Y. Joensuu

Boeken van Matti Y. Joensuu

Matti Yrjänä Joensuu (Helsinki, Finland) rondde in 1973 de opleiding tot politieagent af en werkte als rechercheur bij de politie van Helsinki.

Meer over Matti Y. Joensuu

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1948 / Overleden: 2011


Timo Harjunpää

  1. De honger naar liefde - Harjunpää ja rakkauden nälkä
  2. Het duivenritueel - Harjunpää ja pahan pappi
  3. De ijzeren kamer - Harjunpää ja ratauhone

gedetailleerd overzicht

Timo HarjunpääDe honger naar liefde
's Nachts doemt er regelmatig een spookachtige insluiper op in Helsinki. Hij neemt niets mee uit de woningen die hij bezoekt, hij vernielt ook niets en verdwijnt geruisloos. Ook lijkt hij de sleutel van alle deuren te hebben. Vrouwen worden midden in de nacht wakker en ontdekken een onbekende in hun slaapkamer.

In het ochtendlicht lijkt het allemaal een droom te zijn geweest. Aanvankelijk neemt de politie de verhalen van de vrouwen niet serieus, zodat sommigen van hen zelfs aan hun eigen verstand gaan twijfelen.

Inspecteur Timo Harjunpää onderzoekt de zaak. Daarbij wordt hij gehinderd door interne conflicten en corruptie binnen zijn afdeling. Ook in zijn privéleven zit het tegen, omdat hij onverwacht de zorg krijgt voor zijn dementerende vader, met wie hij jarenlang geen contact heeft gehad. Zijn onderzoek confronteert hem intussen met de raadselen van de menselijke geest, misdaad en liefde.
Schrijver: Matti Y. Joensuu
Oorspronkelijke titel: Harjunpää ja rakkauden nälkä
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789068017038
Uitgever: Signatuur
Het duivenritueel
De ouders van Leena zijn liefdeloos en kil, die van Matti zijn net aan het scheiden. De twee scholieren trekken veel met elkaar op, zonder zich ervan bewust te zijn dat ze al lange tijd in het oog gehouden worden door een seriemoordenaar, die heeft besloten dat ze moeten sterven.

Terwijl de moordenaar zijn offerrituelen voorbereidt, probeert inspecteur Harjunpää hem op het spoor te komen. Hij vermoedt dat de man die in het centraal station van Helsinki voor de metro werd geduwd het eerste slachtoffer was, en hoopt dat de bewakingsvideo's de dader hebben vastgelegd. Maar de tijd loopt, de bom tikt.
Schrijver: Matti Y. Joensuu
Oorspronkelijke titel: Harjunpää ja pahan pappi
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789021434742
Uitgever: Q
De ijzeren kamer

Op een mooie zomerse dag zit inspecteur Timo Harjunpää midden in een van zijn moeilijkste zaken, het onderzoek naar de dood van een baby, als hij wordt opgeroepen naar Töölö, de oude wijk van Helsinki. Het lichaam van een vrouw, al enkele dagen geleden overleden, is gevonden in een prachtig en duur appartement. Er lijkt niets verdachts te zijn, totdat de politie ontdekt dat haar handen zijn vastgebonden.

Langzaam raakt Timo verzeild in een zaak van seriemoorden op rijke vrouwen. De slachtoffers waren allemaal op zoek naar betaalde seks. Orvo, een masseur die ook zijn diensten aanbiedt als gigolo, trekt de aandacht van de inspecteur.

Schrijver: Matti Y. Joensuu
Oorspronkelijke titel: Harjunpää ja ratauhone
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789021442709
Uitgever: Q