Boekenplank:
Kies

Boeken van Tayari Jones

Meer over Tayari Jones

Genre: Roman

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Tayari Jones


Overzicht

  • Een ongewoon huwelijk - An American marriage
  • Het op één na beste leven - Silver sparrow

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen ongewoon huwelijk

Een verhaal over onvoorwaardelijke liefde...

Celestial en Roy zijn jong, verliefd en pas getrouwd. Zijn carrière in de zakenwereld zit in de lift, zij is een veelbelovende artiest. Ze zijn net aan het wennen aan de routine van hun leven samen als ze uit elkaar gerukt worden door omstandigheden die ze zich nooit hadden kunnen inbeelden. Roy wordt gearresteerd en veroordeeld tot twaalf jaar cel voor een misdaad waarvan Celestial weet dat hij die niet heeft gepleegd. Wrong race, wrong place.

Ondanks haar sterke onafhankelijkheid, voelt Celestial zich ontheemd. Ze zoekt troost bij André, haar jeugdvriend en getuige op haar huwelijk. Ondertussen ontdekt Roy in zijn isolement een heel nieuwe wereld. Kan liefde standhouden op het scherpst van de snede?

Schrijver: Tayari Jones
Oorspronkelijke titel: An American marriage
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402730005
Ebook: 9789402756623
Uitgever: HarperCollins
Het op één na beste leven

James Witherspoon houdt er twee gezinnen op na: zijn wettige en zijn geheime gezin. Bij beide gezinnen heeft hij een dochter. Chaurisse is zijn erkende dochter, Dana zijn geheime dochter.

Dana heeft altijd geweten dat zij in de schaduw moet leven zodat haar vaders andere gezin in de spotlights kan staan. Wat James Witherspoon echter nooit had kunnen voorzien, is dat zijn beide dochters vriendinnen zouden worden...

Als de twee zussen elkaar ontmoeten, heeft dit onomkeerbare gevolgen voor iedereen. Twee dochters, twee moeders, één vader. Wat kiezen ze: de waarheid kennen of gelukkig zijn?

Schrijver: Tayari Jones
Oorspronkelijke titel: Silver sparrow
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789402708851
Ebook: 9789402762891
Uitgever: HarperCollins