Boekenplank:
Kies

Boeken van Magnus Jonsson

Magnus Jonsson groeide op in Södermalm in Stockholm, de wijk waar hij nog steeds woont met zijn gezin. Hij werkt als leraar op een middelbare school en is enthousiast schaatser en snowboarder. Jonsson groeide op met punkmuziek en hij laat zich graag inspireren door hiphop, punk en reggae.

Meer over Magnus Jonsson

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Zweden


Hatet

  1. De man die met poppen speelde - Mannen som lekte med dockor
  2. De aasgieren - Asätarna i Kungsträdgården
  3. De vrouw die alleen jaagde - Kvinnan som jagade ensam

gedetailleerd overzicht

HatetDe man die met poppen speelde

Linn Stahl, een whizzkidd en cryptologie-expert, wordt door de politie om hulp gevraagd bij het oplossen van een macabere moord. Een jonge vrouw is dood gevonden in een appartement en de moordenaar heeft haar zo opgemaakt dat ze net een porseleinen pop lijkt.

Als het onderzoek connecties begint te vertonen met de extreem-linkse beweging waar Linn ooit lid van was, lijkt haar eigen veiligheid in het geding te komen. Tegelijkertijd worden er meer dode vrouwen gevonden en als Linn en rechercheurs Stenlander en Svensson op het punt staan de moordenaar te ontmaskeren verdwijnt ze zelf spoorloos...

Schrijver: Magnus Jonsson
Oorspronkelijke titel: Mannen som lekte med dockor
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044359367
Ebook: 9789044359374
Uitgever: The House of Books
De aasgieren

Op een middag in november wordt een bank in Kungsträdgården het slachtoffer van een gewelddadige aanval. Scherpschutters schieten koelbloedig een aantal medewerkers dood. Rechercheurs Rickard Stenlander en Erik Svensson vermoeden dat Zweden opnieuw getroffen wordt door een terroristische aanslag.

Tijdens het onderzoek blijkt al snel dat alle slachtoffers op dezelfde afdeling bij de bank werkten. De politie huurt de jonge encryptie-expert Linn Ståhl in om de computers van de slachtoffers te analyseren. Linn realiseert zich dat de rechts-extremisten die haar eerder aanvielen opnieuw betrokken zijn. Hoe meer ze graaft, hoe duidelijker het wordt dat haar oude vijanden terug achter haar aan zitten...

Schrijver: Magnus Jonsson
Oorspronkelijke titel: Asätarna i Kungsträdgården
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044359336
Ebook: 9789044359343
Uitgever: The House of Books
De vrouw die alleen jaagde

Cryptologie-expert Linn Ståhl heeft gezworen nooit meer met de politie samen te werken, maar wanneer een oude vriend van de extreem-linkse beweging waar ze ooit lid van was contact met haar zoekt en niet veel later dood wordt aangetroffen, kan Linn niet anders. Met tegenzin stemt ze in om rechercheurs Rickard Stenlander en Erik Svensson bij te staan.

Al snel beseft ze dat ze niet loyaal kan blijven aan zowel de politie als aan de beweging. Om niemand te hoeven verraden, start Linn op eigen houtje een parallel onderzoek naar de vermoedelijke infiltrant die de leden van de beweging één voor één lijkt uit te schakelen.

Schrijver: Magnus Jonsson
Oorspronkelijke titel: Kvinnan som jagade ensam
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044359305
Uitgever: The House of Books