Boekenplank:
Kies

Boeken van Alka Joshi

Alka Joshi is geboren in India en groeide vanaf haar negende jaar op in de Verenigde Staten. Ze studeerde aan Stanford University en het California College of Arts. Joshi heeft haar eigen marketingagentschap en woont en werkt in Californië.

Meer over Alka Joshi

Genre: Roman

Geboren: 1958

Geboorteland: India

Website: Alka Joshi


Jaipur Trilogie

  1. De henna kunstenares - The henna artist
  2. De geheimen van Jaipur - The secret keeper of Jaipur
  3. De geur van regen - The perfumist of Paris

gedetailleerd overzicht

Jaipur TrilogieDe henna kunstenares

De zeventienjarige Lakshmi ontsnapt begin jaren vijftig aan een gedwongen huwelijk. Ze verlaat haar boerendorp en komt terecht in Jaipur, de befaamde ‘roze stad’ in de Indiase deelstaat Rajasthan. Lakshmi weet zich staande te houden als hennakunstenaar, haar originele ontwerpen maken haar tot de favoriet van de rijkste vrouwen van de stad. Tijdens het schilderen hoort ze alle geheimen aan van haar klanten en ze moet heel voorzichtig en discreet opereren om niet het slachtoffer te worden van jaloerse en kwaadwillende concurrenten.

Het lukt Lakshmi om onafhankelijk te leven, maar op een dag staat haar man voor haar neus met in zijn kielzog een jong meisje - een zusje van wier bestaan Lakshmi niets afwist. Ineens lijkt haar zorgvuldig opgebouwde wereld weer in te storten, en Lakshmi zal moeten vechten om haar vrijheid te behouden.

Schrijver: Alka Joshi
Oorspronkelijke titel: The henna artist
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403132815
Ebook: 9789403132914
Uitgever: Cargo
De geheimen van Jaipur

Het is 1969 en Lakshmi en haar man Jay Kumar wonen en werken inmiddels in de heuvels van Shimla. Lakshmi’s protegé Malik heeft zijn school afgerond en gaat stage lopen in het paleis van Jaipur. Hij mag werken aan het opzetten van een moderne bioscoop.

Malik ontdekt al snel dat er weinig is veranderd in de beroemde Roze Stad. De rijke klasse heeft nog steeds alle macht in handen, en vanuit het paleis in Jaipur strekt een web van leugens en geheimen zich over de stad uit.

Een ernstig ongeval verwoest de bioscoop tijdens de feestelijke opening, en Malik krijgt de schuld in zijn schoenen geschoven. Hij heeft het vermoeden dat er kwade opzet in het spel is. Als voormalig straatkind kan hij achter informatie komen die normaal verborgen blijft en hij gaat op onderzoek uit om zijn naam te zuiveren.

Schrijver: Alka Joshi
Oorspronkelijke titel: The secret keeper of Jaipur
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789403165011
Uitgever: Cargo
De geur van regen

Parijs, 1974. De jonge Indiase vrouw Radha Kumar probeert een leven op te bouwen in Parijs. Nadat ze op de universiteit in Shimla de Franse architect Pierre ontmoette, is ze hem tegen de zin van haar familie gevolgd, waarna ze met hem trouwde en twee dochters kreeg. Maar nooit vergeet ze haar zoontje Niki, van wie ze op veertienjarige leeftijd beviel en die ze moest afstaan.

Op een dag vraagt een vriendin of Radha kan helpen in de parfumerie van haar grootvader. Radha blijkt een goede neus te hebben om de juiste parfums te creëren. Haar carrière neemt zo’n vlucht dat Pierre gefrustreerd raakt over de tijd die ze aan haar werk besteedt. Radha geniet van het succes, maar dan staat ineens een zeventienjarige Indiase jongen op de stoep. Het leven van Radha staat in een keer op zijn kop. Ze zal moeten beslissen of ze Niki in haar leven wil toelaten - hoe ingewikkeld dat ook zal zijn.

Schrijver: Alka Joshi
Oorspronkelijke titel: The perfumist of Paris
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789403119021
Uitgever: Cargo