Boekenplank:
Kies

Boeken van Alka Joshi

Alka Joshi is geboren in India en groeide vanaf haar negende jaar op in de Verenigde Staten. Ze studeerde aan Stanford University en het California College of Arts. Joshi heeft haar eigen marketingagentschap en woont en werkt in Californië.

Meer over Alka Joshi

Genre: Roman

India

Website: https://alkajoshi.com/


Overzicht

De henna kunstenares

De zeventienjarige Lakshmi ontsnapt begin jaren vijftig aan een gedwongen huwelijk. Ze verlaat haar boerendorp en komt terecht in Jaipur, de befaamde ‘roze stad’ in de Indiase deelstaat Rajasthan. Lakshmi weet zich staande te houden als hennakunstenaar, haar originele ontwerpen maken haar tot de favoriet van de rijkste vrouwen van de stad. Tijdens het schilderen hoort ze alle geheimen aan van haar klanten en ze moet heel voorzichtig en discreet opereren om niet het slachtoffer te worden van jaloerse en kwaadwillende concurrenten.

Het lukt Lakshmi om onafhankelijk te leven, maar op een dag staat haar man voor haar neus met in zijn kielzog een jong meisje - een zusje van wier bestaan Lakshmi niets afwist. Ineens lijkt haar zorgvuldig opgebouwde wereld weer in te storten, en Lakshmi zal moeten vechten om haar vrijheid te behouden.

Schrijver: Alka Joshi
Oorspronkelijke titel: The henna artist
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403132815
Uitgever: Cargo