Boekenplank:
Kies
  • Home
  • K
  • Kaaberbol & Friis

Boeken van Kaaberbol & Friis


Nina Borg

  1. De jongen in de koffer - Drengen i kufferten
  2. Een stille dood - Et stille umærkeligt drab
  3. De dood van de nachtegaal - Nattergalens død

gedetailleerd overzicht

Nina BorgDe jongen in de koffer
Als verpleegkundige bij het Rode Kruis heeft Nina Borg al meer dan genoeg ellende gezien. Zelfs in Kopenhagen, waar ze woont, is er een grote groep mensen voor wie doodnormale zaken zoals een dak boven het hoofd, een ziektenkostenverzekering en je gewoonweg veilig voelen, ongehoorde luxe is. In hun wereld is het heel normaal dat er kinderen verdwijnen, niemand stelt vragen. Niemand, behalve Nina. Als ze op een dag door een vriendin wordt gevraagd om een koffer op te halen op het treinstation, blijkt daar een naakt jongetje van een jaar of drie in te zitten dat amper nog leeft. Als ze besluit om het kind te helpen, weet ze nog niet welke ongure personen ze hiermee haar leven in haalt.
Schrijver: Kaaberbol & Friis
Oorspronkelijke titel: Drengen i kufferten
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022562697
Uitgever: Boekerij
Een stille dood
De Deense Rode Kruis-verpleegkundige Nina Borg wordt gebeld door een vriend die illegalen helpt. Er verblijven 72 Roma in deplorabele omstandigheden in een oude loods, en ze hebben dringend medische hulp nodig. Nina doet wat ze kan, maar hoe ze zich ook inspant, geen enkel medicijn of hygiënische maatregel lijkt de conditie van de zieken te verbeteren. En er heerst angst onder de patiënten, een duister, onuitgesproken gevoel dat verder gaat dan de normale angst van een zieke. Pas wanneer Nina zelf ook gezondheidsklachten krijgt, blijkt wat de oorzaak is van de mysterieuze symptomen: radioactieve straling. Nina komt op het spoor van de website hospitalequip.org, die handelt in illegale medische producten. Hun hotste item is het materiaal voor een 'vuile bom'. Achter de site zitten twee jonge Hongaarse Roma. Nina slaagt erin te achterhalen aan wie de broers hun dodelijke handel hebben verkocht. Die ontdekking is niet alleen een grote schok, maar brengt ook haar leven ernstig in gevaar...
Schrijver: Kaaberbol & Friis
Oorspronkelijke titel: Et stille umærkeligt drab
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022562703
Uitgever: Boekerij
De dood van de nachtegaal
Natasha, een jonge Oekraïense vrouw, wordt veroordeeld voor de moord op haar Deense verloofde. Hoewel het bewijs overtuigend lijkt, kan Nina Borg maar moeilijk geloven dat Natasha schuldig is. Nina gaat op onderzoek uit en vindt steeds meer vragen zonder antwoorden: waarom moest Natasha's verloofde sterven? Wie probeert haar achtjarige dochter te ontvoeren? De raadsels stapelen zich op en voeren Nina terug naar een bloedig verleden in een Oekraïens dorp ten tijde van Stalin.
Schrijver: Kaaberbol & Friis
Oorspronkelijke titel: Nattergalens død
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022566558
Uitgever: Boekerij