Boekenplank:
Kies

Boeken van Anna Kalman


Malina Maltzan

  1. De rozenmoorden - Dornröschenmord
  2. De schaduwmoorden - Nichts als dein Schatten
  3. De godenmoorden - Und dann nimmermehr

gedetailleerd overzicht

Malina MaltzanDe rozenmoorden
Een stad leeft in angst voor een moordenaar: drie vrouwen van rond de dertig zijn op raadselachtige wijze gestorven. De politie denkt aan rituele moorden, gepleegd door dezelfde dader, die steeds rozen bij zijn slachtoffers achterlaat. Detective Malina Maltzan - Mandy - onderzoekt in dezelfde periode haar eerste zaak. Voor een tv-programma trekt zij het bijzondere levensverhaal van Richard Grasser na. Tijdens haar naspeuringen stuit zij bij toeval op het spoor van de seriemoordenaar. Terwijl haar onderzoek vordert, deelt ze haar ontdekkingen en angsten met haar beste vriendin Dorothee. Steeds meer verdachten dienen zich aan, die gaandeweg onderlinge banden blijken te hebben. Toch heeft ze geen notie van de rol die zij zelf in de rituele handelingen van de moordenaar speelt, totdat hij in een verlaten villa in de bergen zijn identiteit onthult.
Schrijver: Anna Kalman
Oorspronkelijke titel: Dornröschenmord
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-261-1917-8
Uitgever: De Fontein
De schaduwmoorden
Dorothee Kupitz, de mooie en schuchtere vriendin van detective Malina Maltzan, is vreselijk verliefd op Alexander. Alles lijkt een sprookje te zijn, en een verloving is ophanden. Maar Alexander heeft eerst nog wat zaken te regelen die voor Dorothee beter verborgen kunnen blijven. Nadat hij daarvoor een paar dagen in Parijs is geweest, gaat Dorothee naar hem toe, en ze treft haar geliefde beestachtig vermoord aan. Voor ze flauwvalt, vangt Dorothee nog een glimp op van een gouden voorwerp dat bij de dader hoort. Welke afschuwelijke achtergronden gaan schuil achter deze daad? Malina besluit de waarheid te achterhalen. Haar zoektocht leidt haar naar Parijs en Toscane, waar ze ontdekt dat duistere gebeurtenissen uit het verleden hun schaduwen over het heden werpen. De moordenaar en diens slachtoffer zijn niet wie ze lijken...
Schrijver: Anna Kalman
Oorspronkelijke titel: Nichts als dein Schatten
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-261-2194-6
Uitgever: De Fontein
De godenmoorden
Achttien jaar na de verdwijning van zijn zusje Valerie, wordt Simon Graf van het Muncher Detectivebureau bezocht door een jong meisje, dat vertelt dat ze in de ban van het Kwaad is. Ze vraagt om zijn hulp en zegt dat hij toch niet weer tekort mag schieten, zoals destijds bij Valerie. Een paar dagen later wordt ook zij vermist. Kort daarna ontvangt Simon spookachtige e-mailtjes. Er zitten foto's bij van zijn zusje, gekleed in doodshemd en bruidssluier, en de nachtmerrie van destijds herleeft. Samen met zijn collega, detective Malina Maltzan, gaat Simon op reis in zijn eigen verleden. Maar dan verdwijnt er opnieuw een meisje, en de sporen die Simon en Malina volgen, leiden hen in een moeras van godsdienstwaanzin en levensgevaarlijke obsessie.
Schrijver: Anna Kalman
Oorspronkelijke titel: Und dann nimmermehr
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-261-2230-6
Uitgever: De Fontein