Boekenplank:
Kies

Boeken van Ilya Kaminsky

Ilya Kaminsky werd geboren in Odessa (toen nog behorende tot Rusland). In 1993 kreeg hij met zijn familie asiel in de Verenigde Staten. Kaminsky is dichter, criticus, vertaler en universitair docent. Daarnaast is hij als juridisch medewerker betrokken bij verschillende mensenrechtenorganisaties.

Meer over Ilya Kaminsky

Genres: Poëzie, Roman

Geboren: 1977

Geboorteland: Oekraïne

Website: Ilya Kaminsky


Overzicht

Dovenrepubliek

In de fictieve stad Vasenka, in een land dat lijkt op Oekraïne, wordt het dove jongetje Petya gedood door soldaten van de bezetter. Het geluid van het fatale geweerschot was het laatste wat de mensen in Vasenka konden horen. Op het moment van het schot is namelijk iedereen 'doof' geworden: uit protest weigert het stadje de autoriteiten te horen en stopt men met praten.

In zestig gedichten vertelt Kaminsky de verhalen van een aantal mensen uit Vasenka, zoals het pas getrouwde stel Alfonso en Sonya dat hun eerste kind verwacht en de poppenspeler Momma Galya die de opstand vanuit haar poppentheater aanwakkert.

Dovenrepubliek is een hedendaags epos van een van de meest toonaangevende dichters van deze tijd. Ilya Kaminsky, zelf slechthorend en geboren in Odessa in Oekraïne, vertelt in deze bundel op overdonderende wijze een tijdloos verhaal over verzet in tijden van oorlog.

Schrijver: Ilya Kaminsky
Oorspronkelijke titel: Deaf republic
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789463811781
Uitgever: Podium