Boekenplank:
Kies

Boeken van Molly Katz


Overzicht

  • Geloof me toch - No one saw anything
  • Kwaad geweten - Presumed guilty
  • Laat me los - Love, honor, and kill
  • Raak me niet aan - Nobody believes me

gedetailleerd overzicht

OverzichtGeloof me toch
Links van haar doemde opeens een auto op, zwart met wit, een politieauto. Er spatten steentjes onder de banden vandaan.'Stop!', gilde Ellen. 'Stop! Stop! Stop! 'Maar dat deed de auto niet. En het volgende moment kon ze haar lieveling niet meer zien. Ellen en Kevin Stewart zijn ontroostbaar wanneer hun twee jaar oude, dove zoontje Liam door een veel te hard rijdende politieauto wordt geraakt en sterft. Ellen is de enige getuige van het ongeluk. Ze weet zeker dat agent Peter Pallas achter het stuur zat. Die ontkent echter heftig en zijn verhaal wordt door iedereen geloofd. Toch is Ellen vastbesloten hem voor het gerecht te slepen, hoezeer Pallas haar ook onder druk probeert te zetten. De enige die Ellen wil helpen is haar buurvrouw Carol. Jammer genoeg heeft ook zij niets van het ongeluk gehoord of gezien, terwijl de politieauto toch vlakbij Carols huis vandaan kwam.
Schrijver: Molly Katz
Oorspronkelijke titel: No one saw anything
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-5108-332-7
Uitgever: Areopagus
Kwaad geweten
Angela Diamond is advocaat en moeder van de tienjarige Nina. Haar gewelddadige ex-echtgenoot probeert de voogdij over Nina te krijgen. Zijn angstaanjagende bedreigingen drijven Angela tot waanzin. Ondertussen wordt Sean Fell beschuldigd van de moord op zijn broer. Hij heeft een vurig temperament, maar is hij tot zoiets gruwelijks in staat? Angela wordt gevraagd de verdediging te voeren. Maar Angela weigert omdat ze lang geleden een liefdesrelatie met Sean heeft gehad.
Schrijver: Molly Katz
Oorspronkelijke titel: Presumed guilty
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 978-90-443-1319-2
Uitgever: The House of Books
Laat me los
'Als je bij me weggaat,vermoord ik je!' Het korte, venijnig gefluisterde dreigement maakt voorgoed een einde aan het huwelijk van Caron Alvarez. Ze weet dat haar man het meent: ze heeft inmiddels de sinistere kwaadaardige kant van zijn karakter leren kennen. Een man die zijn jonge zoon mishandelt en zijn vrouw afranselt en verkracht, is ook tot veel ergere dingen in staat. Carons leven leek een sprookje: ze had een prachtige carrière als arts voor de boeg en was getrouwd met de man waar miljoenen vrouwen van dromen, de beroemde en geliefde acteur Harry Kravitz. De knappe, tedere Harry was de ideale man om de rest van haar leven mee door te brengen. Dacht ze... Nu is Caron samen met haar stiefzoontje Josh op de vlucht voor de sadistische bruut die haar innemende echtgenoot in werkelijkheid is. Maar ze kan nergens naar toe, want niemand gelooft haar. De hele wereld staat aan Harry’s kant en Harry wil haar terug. En hoe verberg je je voor een machtige tv-ster, wiens leugens overtuigender zijn dan jouw waarheid?
Schrijver: Molly Katz
Oorspronkelijke titel: Love, honor, and kill
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-245-1849-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Raak me niet aan
Hij is knap, sexy en gek op haar. Lynn Marchette, de beroemdste tv-presentatrice van Boston, voelt zich vereerd door de aandacht die Greg Alter aan haar besteedt. Zij geeft zich graag over aan zijn onweerstaanbare charmes. De kleine twijfels, de subtiele angstgevoelens die hij bij haar oproept, probeert zij te negeren. Of zijn Gregs omhelzingen toch een tikje agressief, zijn cadeautjes inderdaad iets te dubbelzinnig en zijn gefluisterde complimenten zelfs een beetje griezelig? Lynn voelt zich steeds meer verontrust en wil de relatie tenslotte verbreken. Maar daar wil Greg absoluut niets van horen. Zijn verstikkende attenties worden steeds bedreigender van aard. Dan beseft Lynn dat achter het masker van haar sprookjesprins zich een zieke man blijkt te verschuilen: een man die bezeten is van de wens vrouwen te overheersen en te vernederen. Hij wil alles van Lynn - niet alleen haar lichaam, maar ook haar ziel. Lynn´s collega´s, familieleden, vrienden en zelfs de politie beginnen aan haar gezonde verstand te twijfelen. Er is niemand die haar schokkende verhalen gelooft.
Schrijver: Molly Katz
Oorspronkelijke titel: Nobody believes me
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-245-2348-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff