Boekenplank:
Kies

Boeken van Catherine Kay

Meer over Catherine Kay

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Betoverend intermezzo - Interlude
  • Lucia - Legacy of passion
  • Woestijn vol geheimen - Dawn of passion

gedetailleerd overzicht

OverzichtBetoverend intermezzo
Het lot bakt Meg Brown een poets, zij het een listige. Zonder geld en zonder paspoort strandt ze in het romantische Venetië. Maar als de nood het hoogst is, is de redding veelal nabij; in Megs geval in de persoon van Marco Montevalde.

En wat voor een persoon! Marco is de onweerstaanbaarste man die ze ooit heeft ontmoet, hij overrompelt haar dan ook volkomen. Heeft de zon ooit zo stralend geschenen? Zijn de kanalen en de paleizen ooit zo adembenemend mooi geweest?

Venetië wordt een paradijs op aarde, waarin Meg in Marco's armen leert wat hartstocht is. Toch weet ze dat er met haar vertrek een eind komt aan dit betoverend intermezzo. In haar eigen wereld, aan de overkant van de oceaan, is immers geen plaats voor maanlicht en gondels - noch voor Marco's vurige kussen...
Schrijver: Catherine Kay
Oorspronkelijke titel: Interlude
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789034740106
Uitgever: Ontario
Lucia
Een geheim uit het verleden ontsluit de deur naar haar toekomst...

Venetië, 1819: Contessa Lucia di Rienzi is jong, onschuldig en ongelukkig getrouwd. Zij schenkt haar liefde aan Lord Byron, de even beruchte als beroemde, voor vrouwen onweerstaanbare Engelse dichter. Na een kortstondige en onstuimige verhouding blijft zij achter met een gebroken hart, met wat schrijnende herinneringen en... met een dochter, van wier bestaan hij onwetend is.

Boston, vandaag: Lucia Brent is een moderne, onafhankelijke en ietwat rusteloze jonge vrouw. Wanneer haar het geheim van haar voorouders ter ore komt, reist zij naar Venetië, op zoek naar de erfgenamen van de familie di Rienzi. Daar ontmoet zij de knappe, cynische Renaldo di Rienzi. De weldra tussen hen opbloeiende hartstochtelijke romance lijkt de cirkel tussen verleden en heden te sluiten...
Schrijver: Catherine Kay
Oorspronkelijke titel: Legacy of passion
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789036005012
Uitgever: Ontario
Woestijn vol geheimen

Robyn Douglas is in haar nopjes wanneer ze door de universiteit wordt uitgezonden om te assisteren bij opgravingen in Egypte. Dat ze juist naar dat land kan gaan naar die woestijn vol geheimen waarover haar vader, een beroemd archeoloog, haar zoveel heeft verteld!

Bij haar aankomst heeft ze het gevoel te zijn thuisgekomen. Bovendien blijkt de leider, Sayed al-Rashad, een vakman van de bovenste plank te zijn. Hoewel Robyn beseft dat hij een rasechte charmeur is, voelt ze zich tot hem aangetrokken.

Sayed beantwoordt haar gevoelens niet: aanvankelijk ziet hij haar als wéér zo'n Amerikaanse studente die zich aan zijn voeten werpt en daardoor haar taak verwaarloost. Naarmate ze langer samenwerken, nemen zijn bewondering en interesse voor haar toe.

Toch blijft Robyn vechten tegen de emoties die Sayed bij haar oproept. Er ligt immers een wereld van verschil tussen hun achtergronden!

Schrijver: Catherine Kay
Oorspronkelijke titel: Dawn of passion
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789034740069
Uitgever: Worldwide Library